En gjeng mistilpassete venner forbereder å feire jul, lykkelig uvitende om at en grusom seriemorder har dem på sin liste.

Det er temaet for den brutale filmen, som hadde premiere før jul i 2013. Siden har filmen, som er skrevet og regissert av Per-Ingvar Tomren og Magne Steinsvoll fra Vestnes, blitt sendt til mange land og fått plass på flere festivaler.

Nå skal filmen vises under den prestisjefylte filmfestivalen i Cannes, som begynte onsdag.

- Dette er utrolig moro. Jeg har jo visst det en stund, men det er først nå i det siste at det har gått opp for meg hvor stort dette er. Det betyr mye for oss, forteller Magne Steinsvoll.

Filmen har flere skuespillere fra Rauma: Eline Aasheim, Tormod Lien, Raymond Talberg,Irene Anita Holsether, Eiric Mubarak Lien og Ranja Hjelvik. Raumaværingen Raymond Volle jobbet som kameraansvarlig gjennom nesten hele produksjonen.

Filmen kom på dvd før jul

- Hadde dere regnet med en slik suksess for filmen?

- Nei, vi hadde aldri trodd det skulle nå så langt. Det er klart man har drømmer og forhåpninger, men vi laget filmen fordi vi er interesserte i å lage film, og tenkte at det bare var en bonus hvis folk likte den, sier han.

Gode tilbakemeldinger

- Det var et fransk firma med navn "DC Medias" som fanget opp filmen, og var interessert i å vise den på festivalen, forteller Magne Stensvoll.

Filmen er blitt sendt ut til mange land i verden, blant annet Australia, NewZealand, England, Irland, USA, Frankrike, Tyskland, Danmark ogSverige. Responsen har vært god. Mange anmeldelser er blitt skrevet fra forskjelige land, og de harvært veldig positive.

- I USA har filmen blitt littpopulær, mye på grunn av en mann med navn Drew Mead. Han har lagt utveldig mye om filmen på Facebook-siden "B-Is For Best". På dennesiden ble filmen kåret som den beste utenlanske grøsseren i 2014, forteller den stolte regissøren.

I 2013 ble en ikke ferdigklipt versjon av filmen vist på filmfestivalen "Ramaskrik" på Oppdal, og filmen ble også vist på grøsserfestivalen "Fright fest" Oslo i år.

Nye filmer på gang

De to regissørene reiser ikke til Frankrike for å se filmen sin under festivalen.

- Ingen av oss hadde anledning til det nå. Vi er begge igang med hver vår film, så vi har det ganske travelt. Men vi burde jo helt sikkert vært der, forteller Steinsvoll.

Om noen år kommer det altså trolig nye filmer fra de to.

- Vi er gankse forskjellige som filmskapere, og det var riktig å gjøre noe hver for oss nå. Jeg lager en spøkelsesfilm, mens Per-Ingvar er igang med en svart komedie.