Raumarevyens aktører har øvd i lengre tid. Sist helg var de samlet på Rauma Røde Kors Hjelpekorps sine lokaler i Isfjordsvegen for to lange øvingsdager.

– Vi er godt i rute. Raumarevyen i år har fått navnet «Raumatisert». Det blir i år som de senere årene ei forestilling på torsdag kveld, to på fredag og to på lørdag. Revyen vises også i år i Trollsalen på kulturhuset og billettene ble lagt ut for salg for flere uker siden. Nå er det bare opp til publikum å kjøpe billetter, oppfordrer Valde gjennom lokalavisa.

Raumarevyen vises torsdag 22. mars, fredag 23. mars og lørdag 24. mars.

Teigen regissør

Bjørnar Teigen er regissør for Raumarevyen i år. Han er bosatt i Molde og har lang erfaring som både skuespiller og dramatiker. Han har tidligere vært ansatt ved Teatret Vårt i Molde og ved Riksteatret.

– Utrolig flott at vi har fått leid inn Bjørnar. Han har mye å bidra med, mener Valde og legger til at rolleinnehaverne under årets revy stort sett er som tidligere år. Men de har fått med seg to nye; Tiril Holm og Linda Volden.

– Vi er rundt 20 aktører og har i overkant av 20 innslag som vi nå jobber med å få øvd skikkelig inn, tror Valde.

– Sparker og elsker litt

– En lokal revy bør både sparke og elske. Det skal være overraskende ting, det skal være lokale tilsnitt. Og det skal være morsomt. Jeg synes aktørene er flinke og tror publikum skal møte opp for å se dem i aksjon, sier Bjørnar Teigen til Åndalsnes Avis.

– Revy er ofte «livet» i ei bygd og på ett sted, i en kommune. Det handler om identitet hvor det viktig med en balansegang mellom sparkene og det positive som skjer, fortsetter Teigen.

Politikk og sentrum

Øystein Valde vil ikke røpe for mye av innslagene. Men sier det har skjedd mye det siste året lokalt, og at publikum vil få se innslag om både valget i fjor høst og debatten rundt sentrum og Øran.

– Publikum vil også få oppleve gjensyn med en del skikkelser fra tidligere år. Vi jobber for å gi publikum den beste revyen «ever». Vi skjønner at smaken er forskjellig, men det er viktig å ha målsettinger, avslutter Øystein Valde.