Lørdag åpnet hun månedsutstilling i foajeen i kulturhusets andre etasje. Ei utstilling som blir stående i september, og som publikum kan se på nært hold når de måtte ønske det.

Rauma kunstlag fikk i stand en avtale med kulturhuset, og i mai var den første kunstneren på plass. Guri Berg var maikunstneren. I juni var det Britt Westhagen sin tur, mens det var ferie i juli og august. Nå er kunstlaget i gang igjen med månedens kunstner.

– Spennende

– Det skal bli spennende å høre tilbakemeldingene fra publikum. Jeg stiller nå ut for salg arbeid jeg aldri har stilt ut lokalt tidligere. Nemlig tredimensjonale malerier kombinert med foto. Jeg maler det negative fysisk. Jeg skifter mellom det som på fotospråket heter negativ og positiv. De lyse partiene blir mørke – og omvendt. Og så handler det om å komponere med lys og skygge når det framstilles ved hjelp av foto før det males, forklarer Heidi Rødstøl.

Hun bor med familien på Åfarnes, men vokste opp på Verma. Og det er et rom i besteforeldrenes nå tomme bolig på Verma som er brukt i serien med bilder hun har brukt I utstillinga på kulturhuset.

– Det er en tidkrevende prosess. Men det givende og interessant. Jeg manipulerer bildet fysisk, resultatet vet jeg ikke før det er ferdig, forklarer Heidi.

Hennes utstilling blir stående til i slutten av måneden. Hvis noen skulle ønske å kjøpe noen av bildene hennes, er det bare å kontakte Rauma kunstslag som står ansvarlig for utstillinga.

Foruten de nye maleriene har Heidi stilt ut bilder og kjoler som hun også stilte ut under fjellfestivalen i sommer.

– Det passer godt i forhold til kommunens visjon, legger Heidi til.

Lever ikke av kunsten

Heidi og kunstlaget mener at hennes bilder passer veldig godt til den fargen som er på veggene der utstillinga blir å finne fast. Heidi sier hun ikke livnærer seg av å selge egen kunst. Hun lever av utdannelsen sin; hun er blant annet med på Kultursekken, underviser på kunstskolen i Ålesund og deltar i prosjektet "Kunst i det offentlige rom".

– Jeg driver også med sau, men det gir i alle fall ikke noe å leve av. Det er mer utgifter enn inntekter, sier Heidi og ler.

Rauma kunstlag sier de har månedens kunstner for oktober og november klare, men at det ikke er avgjort hva som vil skje i desember ennå.

– Men vi skal nok finne på noe lurt også i desember, sier leder Janne Krohn sammen med Guri Berg og Liv Keatcch mens de ser på utstillinga til Heidi Rødstøl.