Raumarevyen stiller mann- og kvinnesterke opp under årets Gapskratt-festival i Tresfjord. Våre lokale hunorister var godt representert både under åpningsdagen torsdag, og under gårsdagens festforestilling på Tresfjord skule.

Og Gapskretten i Tresfjorden er ikke bare en festival. Det er også en beinhard konkurranse. En konkurranse om å bli vinner og dermed bli plukket ut til NM på Høylandet i 2011.

Og det er åpenbart at revyfolket i Rauma ikke er alene om å konkurrere om NM-plassene til neste år. Under Gapskretten i Tresfjord samles revyartister fra Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og begge trøndelagsfylkene. Av slikt blir det både høgt nivå, store kvalitetskrav og knivskarp konkurranse.

Åndalsnes Avis var til stede under torsdagens forestilling i Tresfjord og fikk dermed et møte med bare en del av raumaaktørene som deltar under årets Gapskratt. Svein Ingar Hovde fikk like godt æren av å åpne det hele. Videre var Anita Nyhagen, Irene Holseter og Eileen Grøvdal også med.

Undertegnede vil ikke begi seg inn på å vurdere de "raumske" innslagene i konkurranse med de øvrige. Men bare konstatere at konkurransen er meget hard og at det kort og godt er en enorm prestasjon bak å bli kvalifisert til NM på Høylandet.

Det er fortsatt ikke lett å spille i korps på 17. mai. Det viser Svein Ingar Hovde med sin sketsj som heter 17. mai.
Olav Torjul fra Eresfjord stod for et meget sterk innslag der han som skiløper endte opp med speedskiing.