Vokalgruppa PUST består av Anne Hilde Grøv, Camilla Susann Haug, Elisabeth Anvik, Morten Mosgaard, Håvard Gravdal og Mads Iversen.

– Vi lager en del materiale sjøl, og mye av det er inspirert av jazz og folkemusikk. Det blir en variert forestilling. Vi seks har nemlig ganske ulik bakgrunn, innenfor blant annet folkemusikk, klassisk, soul, pop og jazz. Dette prøver vi å la komme til syne under konsertene våre, forteller Anvik.

PUST har eksistert i 11 år, og de har blant annet turnert med den kulturelle skolesekken og Rikskonsertene. De har gitt ut fem plater, og reiser også på en større juleturné hvert år.

– Folk kan forvente seg en del kjente ting i ny drakt, i tillegg til våre egne låter. Vi har blant annet satt melodi til dikt, vi har med oss en rekke ulike folketoner og viser, og vi skal også improvisere litt, forteller hun.

Fire konserter

PUST holder fire konserter i fylket i helga; i Ålesund, Ulsteinvik, Stranda og Åndalsnes.

I Ålesund og på Stranda skal gruppa samarbeide med lokale kor, mens her hos oss skal de opptre alene. Oslo-gruppa har aldri spilt i Åndalsnes før.

– Vi gleder oss veldig, for vi har lenge ønsket å komme til Møre og Romsdal. Vi håper at folk har lyst til å komme å høre på oss, og komme å høre noe nytt, sier Anvik.