Bare Egil med spesielt kor

Gratis. Torsdag om vel ei uke blir det gratis konsert med Bare Egil Band i Rauma Kulturhus. Med til Rauma er NRK som skal lage program om besøket og om konserten.
Kultur

Et svært eksklusivt og meget spesielt kor skal være med når Egil Hegerberg (Bare Egil Band) kommer til Rauma som ett av 12 steder som skal besøkes i forbindelse med en programturné som skal sendes på tv til høsten. Det spesielle koret skal bestå av minst 12 profilerte raumaværinger og disse skal kore under urframføringen av den nye Rauma-sangen som er skrevet for anledningen.

– De som er plukket ut til koret, har utelukkende vært positiv til å ta utfordringen. Det er bare satt ett eneste krav og det er at jeg skal hoppe tandemhopp i fallskjerm med Håvard Rognerud, sier Raymond Talberg i Nordveggen AS. Han presenterer følgende korister; brannsjef Falke Haugen, prest John Sylte, leder i Rauma næringslag, Nils Ivar Heggem, reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke, skuespiller Eric Mubarac Lien, kommunelege Jon Sverre Aursand, daglig leder i Nordveggen Solveig Brøste Sletta, Lindbjørg Vike fra Frelsesarmeen, idrettsstjerne Karoline Bjerkeli Grøvdal og politibetjent Håvard Rognerud.

– Det kan også komme til flere i dette koret. Punktum er ikke satt, forteller Raymond Talberg. Han legger til at Bare Egil har ønsket seg en musikktusenkunstner og det er Filip Eidsvåg.

Programmene i NRK skal sendes til høsten og de blir på mange måter til etter innfallsmetoden.

– Som å kaste terning, forteller Frode Nakken som har hatt en stor finger med i spillet for å få Egil til å velge Rauma som ett av de 12 stedene hvor et program skal spilles inn. Nakken legger til at ingen skal føle seg trygg den dagen. Plutselig stikkes in mikrofon opp i ansiktet på en eller annen som er helt uforberedt.

Rauma næringslag, Grand Hotel, Rauma Kulturhus og kraftfondet har gjort det mulig at dette blir en konsert som er gratis for publikum.

Egil skal dessuten spise middag hos en helt vanlig raumafamilie som dermed også helt sikkert blir en del av tv-programmet. Hvem denne familien er, ønsker arrangørene å komme tilbake til.