6000 besøkte RaumaRock

Festivalsjef Dag Inge Landbakk er veldig fornøyd med årets Raumarock.

Festivalsjef Dag Inge Landbakk, her under Raumarock 2015, er veldig fornøyd med årets festival. – Rauma kan gi seg sjøl en god klapp på skuldra, sier festivalsjefen.  Foto: Stine Vandevjen Olsen

Kultur

Raumarock er over for denne gang. Alt i alt ligger det an til at festivalhelgen ble en suksess, sjøl om tallene enda ikke er ligger på bordet.

–Årets festival har gått på skinner rent arrangørmessig. Jeg er kjempefornøyd. Vi har hatt fantastiske teamledere og frivillige. Torsdagen ble ei flott åpning, sjøl om konserten ble i sentrum i stedet for på Aksla. Men sånn er det med en fjellkonsert, det blir litt hasardspill, forteller Dag Inge Landbakk.

- Steike fornøyde artister

Festivalsjefen var veldig glad for at været holdt, og lørdagen var en drøm. Med god temperatur og oppholdsvær ble det hele en suksess. Status Quo gjorde en strålende jobb og lyden var helt fantastisk denne kvelden, forteller Dag Inge.

– Vi er jo på vestlandet, så å få en lørdag der alle kan gå i T-skjorte og bare nyte musikken var fantastisk. Artistene var steike fornøyd og vi som organisasjon har fungert veldig bra. Alt har vært timet og tilrettelagt, og Status Quo ga oss tilbakemelding på at de var utrolig happy. «Real professionals» kalte de oss, og som arrangør er det veldig kjekt å høre.

Vokalisten i bandet ble for øvrig overhørt si «what a great crowd» i det han gikk av scena.

6000 besøkende

Det gjenstår enda å se hvordan det går økonomisk, men festivalsjefen er optimist.

– Jeg har en god magefølelse på at vi havner på et lite pluss. Jeg trodde vi skulle knuse forrige gang fordi vi hadde så bra forhåndssalg, men vi endte på om lag 6000 besøkende i helga. Det er det samme som i fjor. Vi har også vært flinke til å kutte kostnader. Vi hadde en liten nedgang i år i forhold til 2014 på sponsormidler, men 2014 var et rekordår. Nå var vi tilbake på 2012-nivå, som fortsatt er bra. Ellers har vi hatt et utrolig godt samarbeid med kommunen, politiet, brannvesenet og campdriver i år. Vi har et fantastisk apparat i Rauma både med kommunen og folket. De kan virkelig gi seg sjøl en klapp på skuldra etter årets festival.

Området fungerte bra

Dag Inge er også fornøyd med det nye konsertområdet. Det fungerte så godt at det nok blir samme løsning til neste år.

– Årets oppsett fungerte virkelig bra. Tindesenteret var fantastisk som bruksområde for festivalen, og da mistet vi ikke så mye plass likevel. Nå blir det spennende å se hvordan Tindesenteret blir og om vi kan bruke det i en eller annen sammenheng til neste år.