Kunstskatt fra Romsdal på Norges største auksjon. Så mye er den verdt

Johan Fredrik Eckersbergs «Landskap med Romsdalshorn» fra 1868 skal selges på auksjon. – Vi har et håp om at bildet kan komme tilbake til hjemtraktene, sier Gunnar Krogh-Hansen, kunstekspert hos Blomqvist.

Malt med olje på lerret:Maleriet er 69 x 107 cm stort og er signert og datert nede til venstre: JF Eckersberg 1868.   Foto: BLOMQVIST

Kultur

(rbnett.no) «I motivet fra Romsdalen ser vi Romsdalshorn i bakgrunnen. Motivet var svært populært i hans samtid og Eckersberg har malt flere versjoner. Motivet er å regne som et av hans aller viktigste. Vi vet med sikkerhet at Eckersberg besøkte Romsdalen minst to ganger, i 1850 og 1857. Man kjenner til hele 12 ulike versjoner av motivet med Romsdalshorn og Åndalsnes i forgrunnen. Tre verk er i offentlig eie, et i Trondheim Kunstmuseum, et i Lillehammer Kunstmuseum og et i samlingen til Nationalmuseum i Stockholm», heter det i omtalen av verket hos kunsthandelen Blomqvist.