Høstmagasinet:

Digitalt samvær i koronaens tid

Koronaviruset har ført til at mange har blitt separert fra sine kjære. Da er det greit med digitale flater som kan føre oss sammen.

Digitalt: I «Animal Crossing: New Horizons» kan man dele opplevelser sammen, selv om man er langt fra hverandre.  Foto: Even Ørjasæter / Nintendo

Kultur

Den 11. mars i år tok jeg farvel med min kone på Oslo Lufthavn Gardermoen. Turistvisumet hennes til Norge var utgått, og hun måtte reise tilbake til Filippinene der hun kommer fra. Etter planen skulle hun bare være der de tre månedene som er pålagt etter at man har et utgått Schengenvisum, for så å komme tilbake til Norge i juni. Bryllupet vårt var i februar, og savnet etter hverandre var allerede stort. «Det er tross alt bare tre måneder, så er vi tilbake hos hverandre igjen,» sa vi til hverandre. Nå sier kalenderen september, og i stedet for tre måneder, har det gått et halvt år.