– Rått å være på konsert igjen

Astrid Sofie Olsen, Line Erika Venås Ferger og Sunniva Berg var tre av rundt 200 publikummere på Raumarock sin lille minifestival, kalt Villmarksrock. Deler av fredagskvelden ble tilbragt under et delt pledd ved bålet.

Fra venstre Astrid Sofie Olsen, Line Erika Venås Ferger og Sunniva Berg. 

Kultur

– Vi satt klar da billettene ble lagt ut. Det er fantastisk at de fikk til dette. Det har vært et savn å høre live musikk, sier de unge damene som synes det er utrolig deilig å være på konsert.

– Og så starter man med Skambankt, det er absolutt godkjent, mener Astrid Sofie. Også andre rundt på området uttrykker stor glede over å få tilbake en liten «smak» av livet før korona.

Skambankt.  Foto: Ragnhild Bakke

– Dette er utrolig kjekt, sier Cecilie Nygård Heen, som er en av mange som sitter ved langbord litt tilbaketrukket i telta som er satt opp på området.

Løfta scena

Lillian Hansen og Romsdal Event har hatt Villmarkscampen på Grøtta i fem år. Det har vært noen små konserter der før, men aldri med så stor scene som i helga.

Lillian Hansen.  Foto: Ragnhild Bakke

– Jeg sa fra at trærne er hellige, men vi måtte ta bort to for at det skulle bli bra nå, smiler Hansen, som er veldig takknemlig over at Raumarock, i samarbeid med Sparebank1 1SMN, tok kontakt med henne for et samarbeid. Scena ble først montert ett sted i leiren og deretter løfta over noen høye furuer for at konsertområdet skulle bli optimalt.

– Og se, så flott det er med de opplyste furuene. Det har blitt helt magisk, stråler Hansen, som også kunne juble over at regnet holdt seg unna hele kvelden.

Ogras på scenen fredag under Villmarksrock.

Nullprosjekt

Styreleder i Raumarock, Sigurd Brevik, er veldig glad Raumarock og 20–30 frivillige har trommet sammen til en minifestival.

Trine Schei, Sigurd Brevik og Lillian Hansen.  Foto: Ragnhild Bakke

– Det holder oss i gang og de frivillige i gang og det gjør oss synlige, sier Brevik, som legger til at festivalen er et nullprosjekt de ikke kommer til å tjene penger på.

Styrelederen mener festivalen nå har funnet modellen for hvordan de kan lage koronavennlige minifestivaler også i framtida.

– Om det blir åpent for 50, 200 eller 400 i framtida, så skal vi finne en måte å gi folk kultur på, sier han.

– Kan det være aktuelt å ha flere mindre festivaler gjennom året, sjøl om en stor Raumarock kommer tilbake?

– Ja, absolutt.

Brevik synes området på villmarkscampen er fantastisk og et sted de kan tenke seg å gjøre mer på:

– Dette stedet har potensial til mer.

– Veldig profesjonelle

Åndalsnes Avis har fått audiens inn i backstagedelen av grindbygget, der vokalist Terje Winterstø Røthing og resten av Skambankt slapper av etter endt spillejobb.

Skambankt.  Foto: Ragnhild Bakke

– Dette var vår første utendørskonsert i år. Det var helt topp å få litt festivalfølelse igjen og dét i så nydelige omgivelser, sier Røthing.

Han har ikke tall på hvor mange ganger han har vært på Raumarock, enten med Kaizers Orchestra eller Skambankt.

– Raumarock har blitt veldig profesjonelle og vet veldig godt hva de holder på med. Det er veldig bra, både for publikum og for oss at man arrangerer på et så bra sted som et lite plaster på såret i dette annerledesåret vi er i.

– Gratulerer til Raumarock med ny koronavennlig festival, sa han også fra scena da bandet åpnet fredagsshowet rundt klokka 1930.

– Det er bra at man snur seg rundt og tilpasser seg tida. Det må både arrangører og band gjøre, sier han, som synes Raumarock definitivt bør arrangere festival på området igjen.

Ingen stagediving

- Det blir ikke stagediving, men det er noe jeg gleder meg til når vi en gang kommer tilbake til en mer normal konserthverdag, sier felespiller i bandet, Aleksander Eidsvåg, som når det passer sånn ellers gjerne legger på svøm med fela oppå publikums armer.

De lokale rockerne begeynte å spille litt etter 22 og fikk fort opp trøkket. Gløden og gleden over å endelig være på festival igjen var tydelig både oppå og foran scena. På sosiale medier etter konserten takket bandet publikum.

- Vi i Ogras hadde en fantastisk kveld og gleder oss stort over at Raumarock klarte gjennomføre dette, sier Eidsvåg.

Ogras.  Foto: Ragnhild Bakke

Ogras.  Foto: Ragnhild Bakke

Ogras.  Foto: Ragnhild Bakke

Ogras.  Foto: Ragnhild Bakke

Ogras.  Foto: Ragnhild Bakke.

Publikum koser seg.  Foto: Ragnhild Bakke

Bålkos i skogen under Villmarksrock.  Foto: Ragnhild Bakke

  Foto: Ragnhild Bakke

  Foto: Ragnhild Bakke

Stemning på Villmarkscamp i Isfjorden.  Foto: Ragnhild Bakke