Sesong 2 av Kompani Lauritzen er godt i gang:

– Det er tøffe tider

De nye kjendisrekruttene på Setnesmoen har sjekka inn, og her finner vi to romsdalske innslag.

Kompanideltakere: Den nye sesongen av Kompani Lauritzen har to lokale innslag. Tidligere fotballspiller Bernt Hulsker fra Vestnes, og blogger og forfatter Linnéa Myhre fra Molde. Alle foto: Matti Bernitz / TV 2 

Kultur

– Det er tøffe tider og en veldig stor overgang fra livet til vanlig, sier Linnéa Myhre til Åndalsnes Avis.

Sammen med Bernt Hulsker er hun det romsdalske innslaget i sesong 2 av «Kompani Lauritzen» på TV 2. Innspillingen pågår i disse dager, og de to forteller at det til tider har vært hardt.

– Det er veldig slitsomt. Man må opp tidlig og oppgavene står i kø. Vi rekker knapt å tenke, men det går greit siden befalet tenker for en og instruerer hva vi skal gjøre til enhver tid, sier Hulsker.


– Det er godt å være tilbake

Dag Otto Lauritzen er tilbake på Setnesmoen for å filme sesong 2 av «Kompani Lauritzen».


Eksponering

Den første sesongen av «Kompani Lauritzen» var en eventyrlig suksess for TV 2. Hulsker og Myhre syns det er stas å kunne bidra til eksponering av hjemregionen, og det er en av grunnene til at de sa ja til å være med.

– Jeg har egentlig sagt nei til det meste av slike programmer, men det er jo på hjemmebane i Romsdalen, så da er det stas å være med. For min egen del sa jeg også ja for å kjenne på det å utfordre seg sjøl, sier Hulsker.

– For min del er det litt sammensatt, men mye av det samme som Bernt. Det er et eller anna med det at det er hjemlig og trygt her. Og så ser det jo ut som et postkort hver gang man ser ut av vinduet. Det gjørt at det er lettere å ta seg sammen når det gjelder. Samtidig lærer man mer om seg sjøl, og jeg har lyst til å forbedre meg og kjenne at jeg har vært i en slik situasjon, sier Myhre.

Tilbake: Hinderløypa gjør comeback i sesong 2 av «Kompani Lauritzen».  Foto: Matti Bernitz / TV 2

Feelgood

De forteller at alle deltakerne har vært gjennom opp- og nedturer både fysisk og psykisk så langt under oppholdet. Samholdet mellom alle sammen beskrives også som godt.

– Det er en feelgood-serie der det ikke skal være intriger og slikt, sier Hulsker og legger til at han aldri hadde giddet å være med dersom det skulle være noe drama. Myhre er enig.

– Det blir litt oss mot befalet og være snille med hverandre og dra hverandre i samme retning, sier hun.

Ny runde: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård skal på ny få et lag med kjendiser til å bli den beste versjonen av seg sjøl.  Foto: Matti Bernitz / TV 2

Lakenstrekk og hjernevask

Det tyngste med å være kompaniaspirant på Setnesmoen mener de to er å aldri egentlig ha fri.

– Vi springer rundt hele tida, og sjøl når vi skal spise eller sove føler man at man venter på neste oppgave. En del av poenget er jo at vi skal bli litt hjernevaska, sier Myhre.

– Man kan komme hjem til kaserna seint, og vet ikke om man kan sove før klokka 22.58. Det er et kjempestressmoment, faktisk, sier Hulsker.

Den fryktede lakenstrekken er også tilbake denne sesongen.

– Den er kjedelig, fy fader, sier Myhre.

– Den viser nok tydeligst at vi er på veg inn i ei boble. Lakenstrekken blir litt bedre for hver dag, og det å få beskjed om at «det her er forbedring» gjør at en blir glad og lykkelig, ler Hulsker.

– Også har du da vi skulle få tilbakemelding på oppførsel. Små ting blir plutselig veldig store, legger Myhre til.

– Angrer ikke

Så langt har de to heller ikke angra på deltakelsen.

– Jeg har hatt noen øyeblikk, det må jeg innrømme, men jeg har tross alt valgt dette sjøl. Jeg visste det kom til å bli slik, sjøl om det er vanskelig å tenke på når du står der, sier Myhre.

– Jeg har ikke angra et sekund, og jeg har vært i asfalten og over alt. Men det vil nok komme senere, tenker jeg, sier Hulsker.

Sesong 2 av «Kompani Lauritzen» kommer på TV 2 i 2021.

Deltakerne: Margrethe Røed, Jakob Schøyen Andersen, Vida Lill Berge, Bernt Hulsker, Siri Nilminie Avlesen-Østlie, Vegard Harm, Linnéa Myhre, Carl Martin Eggesbø, Ulrikke Brandstorp, Morten Hegseth, Christine Dancke, Håvard Tjora, Edward Schultheiss og Faten Mahdi Al-Husseini  Foto: Matti Bernitz / TV 2

De andre deltakerne

Dette sier de andre deltakerne om hvorfor de ble med på «Kompani Lauritzen», sitater levert av TV 2:

Navn: Christine Dancke
Alder: 36
Kommer fra: Kolbotn
Bor: Oslo
Yrke: Programleder og daglig leder i Vrang Produksjon

– Fordi samboeren min elsker programmet og nektet meg å si nei, men også av følgende årsaker for egen del: Eksponeringsterapi for et, for meg, ganske ekstremt sosialt eksperiment, og det at jeg til daglig styrer og ordner og planlegger svært mye så det blir kanskje digg å bare gjøre det jeg får beskjed om. Kanskje. Jeg håper også å føle på mestring og glede.

Navn: Edward Schultheiss
Alder: 43
Kommer fra: Drammen
Bor: Drammen
Yrke: Skuespiller

– Jeg synes det var så gøy å være i militæret selv for over 20 år siden, og har lyst til å oppleve noe av det igjen. Jeg opplevede så mye der jeg ellers aldri ville fått opplevd - som lange turer, å være så sliten at man ser syner, og ikke minst mestringsfølelse. I «Kompani Lauritzen» håper jeg at jeg klarer å gjennomføre oppgavene slik at jeg sitter igjen med en mestringsfølelse.

Navn: Siri Nilminie Avlesen-Østli
Alder: 36
Kommer fra: Hamar
Bor: Oslo
Yrke: Programleder / journalist i TV 2

– Da jeg så sesong 1 på tv fikk jeg så lyst til å være med! Det er et utrolig kult konsept og jeg ble skikkelig glad for å bli spurt. Jeg liker at man jobber sammen som lag, i tillegg til å presse seg selv. Jeg elsker utfordringer og selv om det sikkert blir blytunge dager håper jeg dette blir en opplevelse for livet.

Navn: Morten Hegseth
Alder: 34
Kommer fra: Stjørdal
Bor: Oslo
Yrke: Programleder

– Fordi jeg elsker programmet, kanalen og det å være i realitybobla. Og ikke minst at Vegard er med. Det gjør hele opplevelsen verdt det. Dessuten har jeg null militær erfaring, og er det noe jeg mangler i mitt eget liv, så er det militær disiplin.

Navn: Vegard Harm Antonsen
Alder: 24 år
Kommer fra: Stokke
Bor: Stokke
Yrke: Påvirker

– Jeg ANGRER. Neida. Jeg takket ja litt uten å tenke fordi jeg bare ville hoppe i det. Da jeg var på tur med Dag Otto og Kristian var det en nydelig og hard opplevelse, så ville bli med på noe med dem igjen. Enten så går det til helvete eller så melder jeg meg inn i ”milla” etter opptak er ferdig, hvem vet.

Navn: Margrethe Røed
Alder: 43
Kommer fra: Bærum
Bor: Bærum
Yrke: Programleder og skuespiller

– Jeg satt sammen med en venninne som fortalte hvor mye hun elsket programmet og sa at hvis jeg noen gang ble spurt om å være med måtte jeg si ja. I det hun sa det plinget det en melding inn på mobilen min med forespørselen. Jeg føler det var meningen. Jeg takket ja fordi nesten alt med «Kompani Lauritzen» er annerledes enn det jeg er. Jeg er redd for mye av det vi må gjøre og kommer nok til å bli megasliten av all treningen. Det hadde vært gøy å se om jeg likevel klarer å gjennomføre det og om jeg innerst inne er litt tøffere på sånne ting når jeg må. Det er lett å velge bort dette i hverdagen.

Navn: Håvard Tjora
Alder: 43
Kommer fra: Gjøvik og Oslo
Bor: Oslo
Yrke: Lærer og forfatter

– Jeg har undervist i over 16 år, og daglig oppfordret elevene mine til å våge og til å tørre å gripe om mulighetene i livet. Jeg er opptatt av det samme for meg selv, og kunne ikke la en mulighet til en så unik opplevelse gå fra meg. Samtidig jobber jeg med en bok om mot, og ser på deltagelsen som ypperlig research, da mye av det vi skal gjennom, kommer til å kreve det motet jeg har, og enda litt til.

Navn: Carl Martin Eggesbø
Alder: 25
Kommer fra: Ekeberg, Oslo
Bor: Grünerløkka, Oslo
Yrke: Skuespiller

– Jeg har aldri vært i militæret, men hadde alltid lyst. Jeg var på sesjon på videregående og ble kalt inn i Sjøforsvaret, men så dro jeg på folkehøgskole i stedet. Men jeg har tenkt mye på at det ville vært en god erfaring å ha med seg! Med «Kompani Lauritzen» får jeg endelig tatt igjen den opplevelsen.

Navn: Faten Mahdi Al-Hussaini
Alder: 25
Kommer fra: Oslo
Bor: Oslo
Yrke: Programleder

– Jeg har takket ja til «Kompani Lauritzen» fordi jeg har lyst til å blant annet teste meg selv, mine grenser og skaffe meg mer rutine og disiplin, som for eksempel å stå opp tidlig. Men også fordi jeg føler jeg er mentalt sterk og har lyst til å se hvor sant det er. Jeg håper at jeg lærer meg å stå opp tidlig frivillig. At jeg tør å tråkke på mine frykter, og kanskje komme ut litt forandret?

Navn: Ulrikke Brandstorp
Alder: 25
Kommer fra: Skjeberg / Sarpsborg
Bor: Oslo
Yrke: Artist

– Jeg var helt hekta på første sesong. Jeg satt i sofaen og vekslet mellom å holde pusten, gråte, heie, og skjelve av nervøsitet for deltagerne. Så når jeg nå fikk muligheten til å være med selv så kunne jeg rett og slett ikke takke nei. Det blir kanskje en av de største utfordringene mine så langt i livet, men jeg gleder meg masse – med litt skrekkblandet fryd. Jeg har jo sett på sosiale medier det flotte samholdet som ble mellom deltagerne både under og etter «Kompani Lauritzen», så jeg håper vi kan få til det samme i år, det er noe jeg virkelig ser frem til. Også har jeg jo så klart et lite håp og mål om å komme helt til finalen, så jeg kanskje kan få kurert høydeskrekken min med et fallskjermhopp.

Navn: Vida Lill Berg
Alder: 30
Kommer fra: Ås
Bor: Oslo
Yrke: Programleder

– Jeg vil utfordre meg selv både psykisk og fysisk, samtidig som jeg får sjekket ut hva området rundt Åndalsnes har å by på.

Navn: Jakob Schøyen Andersen
Alder: 30
Kommer fra: Oslo
Bor: Oslo
Yrke: Skuespiller og komiker

– Jeg synes «Kompani Lauritzen» er et underholdende og fint program der folk ikke settes opp mot hverandre, men heller må samarbeide. Så tror jeg kanskje det er en liten militærunnasluntrer i meg som innerst inne har et slags ønske om revansj. Det skader heller ikke å få være med i den «Band of Brothers»-lignende vignetten til programmet, siden jeg ennå ikke har fått oppfylt min store barndomsdrøm: En rolle i en ekte krigsfilm.