- Poenget med Kombicamp er ikke forestillingen, men Kombicamp

Dans og sang fylte rådhusplassen fredag ettermiddag. Barna på årets Kombicamp får vise fram det de har lært for foreldre og andre interesserte.
Kultur

De 58 barna på Kombicamp har fått en kulturell uke med alt fra dans og band. Gro Malones har tatt seg av dansingen mens Filip Eidsvåg tok ansvar for band. Sammenlagt får barna en kulturopplevelse uten like, der de får innblikk i forskjellige aktiviteter. Barna kan nemlig ikke velge bort noen aktiviteter.

Et av dansenumrene.  Foto: Amalie Holm

- Alle gjør alt

Du kan ikke velge bort noen aktiviteter, det er også noe av læringen. Eidsvåg påpeker også at barna i 1. klasse og 7. klasse danser sammen. Han ønsker mer dans, mer musikk og mer samarbeid på tvers inn i skolen.

Fellesdans med Gro Malones i ledelsen.  Foto: Amalie Holm

I tillegg til dans og band har de hatt kunstaktiviteter. Her har barneskolelærerne Sigrun Kittang og Marita Gjerde hjulpet til. Blomster har blitt brukt som inspirasjon til pynt på trolldeig, men også til å lage egne blomster ut av kaffefilter.

Lederne av årets Kombicamp. Fra venstre: Sigrun Kittang, Filip Eidsvåg, Gro Malones og Marita Gjerde.   Foto: Amalie Holm

Barna har også lært om søppelsortering av JO Moen og hatt fotokurs hos Kjell Peder Gyldenskog. Tindesenterets nye natursti for barn har de også testet ut.

- Hva er målet med Kombicamp?

Malones er utdannet danser og har ansvar for dans denne uken. Eidsvåg er musikk-teknolog og arbeider på kulturskolen. Interessen for musikk og dans har ført dem inn i bransjen. Eidsvåg har også arbeidet mye med barn og jobber i kulturskolen. Ettersom årene har gått kan de mye om musikk og dans. De vet godt hva de driver med.

"Inn med sjokoladen", sier Filip .   Foto: Amalie Holm

- Det er kult å få lært bort det vi kan, sier Eidsvåg.

Eidsvåg har lyst til å inspirere barna og ha de med videre inn i kulturskolen. De jobber med samspillet, og håper at barna får lyst til å ta det videre.

Bandet er klart.   Foto: Amalie Holm

- Vi gir de et glimt av hva det vil si å stå på en scene, bevege seg til en rytme eller dra til på gitaren og kjenne at de er del av noe større.

Lederne forteller også barna at det ikke fremvisningen som er målet, men hele uken. De ønsker å gi dem danseglede og spilleglede.

Gro løfter stemningen i publikum.   Foto: Amalie Holm

10- års jubuleum

Siden Kombicamp fylte i år 10, må det feires skikkelig. Barna har laget egne t-skjorter gjennom tiedying, og fremvisningen har de flyttet ned til rådhusplassen. Været var på deres side i år også.

Siste nummeret med felles dans og sommermusikk vekker følelser hos Eidsvåg og Malones.

Gro Malones instruerer barna.   Foto: Amalie Holm

- Jeg ble nesten rørt i sted, forteller Sigrun etter forestillingen.

Eidvåg kjenner på en stolthetsfølelse når fredagen kommer. Barna har lært mye den lille uken de har holdt på, noen har ikke spilt på instrumenter i det hele tatt tidligere. Fokuset er på riktig sted hos barna.

- Noe ordentlig å gjøre

Sigrun sier også at de ønsker å gi barna noe ordentlig å gjøre. Den første uken i ferien kan bli kjedelig, men Kombicamp vil bidra her. Mor Margrete Ringdal og datteren Martine (7) er glad for tilbudet. Foreldrekabalen kan være vanskelig å få til å gå opp når sommeren kommer. Da er det godt med noe som kan underholde barna.

Mor Margrete Ringdal og datteren Martine.  Foto: Amalie Holm

Martine(7) forteller om alt hun har gjort, men at favoritten har vært å lage kunst. Hun forklarer ivrig hvordan hun har laget trolldeig med blomsterpynt og blomst av farget kaffefilter. Martine har også spilt el-gitar, noe hun syntes var kjekt, men litt vanskelig. Heldigvis har faren el-gitar hjemme, så hun kan fortsette å øve.

Generalprøven er i gang.  Foto: Amalie Holm

Martine(7) var litt sjenert før forestillingen.

- I fikk veldig vondt i magen

- Hadde du litt sommerfugler i magen?

- Ja!

Selv om Martine kjente spenning i kroppen vil hun være med igjen. Både mor å datter håper Kombicamp vil fortsette i mange år til.