Dans på lokalet

Ubeskjedne nok til å kalle seg «The Kings»

– Vi var det første rockebandet i Åndalsnes. Vi banet veg og så dukket mange andre opp etter hvert.

Arne Ottar Ødegård kan se tilbake på ei lang historie som bandmusiker. Han mener gruppa Kings var forløperen for mange andre band som startet opp på -60 og -70-tallet.  

Kultur

Dans på lokalet

Mye musikk- og kulturhistorie er å finne i tradisjonen med dans på lokalet. I Rauma startet de på 60-tallet da det ene bandet etter det andre kom ut av kjellerlokalene og ble etterspurte danse- og rockeband. Vi presenterer deler av denne historien lørdag 14. mars og lørdag 21. mars. Bli med på dans!


På Realskolen på Åndalsnes skulle det være elevkveld i 1964. Slike elevkvelder ble det gjort stas på. Jentene stilte i kjoler og guttene i dress. En slik kveld startet alltid med polonese før det skulle være dans. Før en slik kveld var det fire unge gutter fra Åndalsnes som hadde bestemt seg. Terje Westrum, Jostein Fredly, Johannes Vatne og Arne Ottar Ødegård ville lage band og de kalte seg like godt for The Kings. Om det var navnet eller den musikalske kvaliteten som gjorde det? Sikkert det siste. Det tok i alle fall av. Det ble ganske fort alvor og de begynte å spille til dans. Men dermed trakk Johannes Vatne seg ut og ble erstattet med Åge Lervik fra Midsund. Han gikk på Realskolen og bodde på hybel på Åndalsnes.