- Enhver kirkeverges verste mareritt

Magny Landre, kirkeverge i Rauma, sier at brannen i kirkerommet i Dombås kirke natt til torsdag, viser betydningen av brannforebygging.

Kirkeverge Magny Landre synes at kirkebrannen på Dombås natt til torsdag, er forferdelig trist. - En slik brann kan gjøre at kulturhistoriske verdier kan gå tapt for alltid, sier hun.   Foto: Evy Kavli

Kultur

– Det er utrolig trist og enhver kirkeverges verste mareritt. Kirker er ofte et signalbygg i landskapet og et bygg folk har et forhold til. Vi ser at det gjør et stort inntrykk på folk når kirker brenner. Det viser hva et kirkebygg betyr for folk flest, sier Landre, som alle oss andre, våknet opp til nyhetene om kirkebrannen i Dovre kommune torsdag morgen. Brannen som førte til totalskadd kirkerom i den vel 80 år gamle kirken.