Jubileum: Åndalsnes Storband feira 25 år i fjor. Det skal feires med en skikkelig jubileumskonsert på Rauma Kulturhus, der de skal sette seg selv i sentrum. Med på laget har de også flere lokale gjesteartister, som Malin Dahl Ødegård, Stian Unhjem, Harald Morstøl og Inger Prøis Andersen.   Foto: Trond Jansen / Arkiv

Åndalsnes Storband feirer 25 år med jubileumskonsert:

Jubileumsfeiring med seg sjøl i sentrum

Det blir jubileumsfeiring med lokalt tilsnitt når Åndalsnes Storband i april skal feire seg sjøl.

– I det siste har vi hatt masse gjesteartister og nærmest blitt som et bakgrunnsband. Derfor er det på høg tid at vi setter oss sjøl litt i fokus, forteller Frode Larshus i Åndalsnes Storband, som skal arrangere jubileumskonsert på Rauma Kulturhus like etter påske.

Lokalt tilsnitt

Egentlig feira storbandet 25-årsjubileum i fjor, noe som kom litt brått på for bandmedlemmene.

– Vi kom fram til at vi feira 25 år under Moldejazz i fjor, så derfor bestemte vi at den første konserten vi spiller i år skal bli konserten der vi markerer dette, sier Larshus.

Han forteller videre at konserten er en reindyrka lokal konsert, derav navnet på konserten; «Made in Rauma».

– Det blir et lokalt tilsnitt med utstrakt bruk av egne solister, i tillegg til at gjestene våre også er lokalt forankra. Her har vi Malin Dahl Ødegård og Stian Unhjem, som begge er fra Rauma og i startgropa av en aktiv jazzkarriere. De vil, sammen med Harald Morstøl, være gjestesolister. Vi har også en lokal gjestepianist i Inger Prøis Andersen. Det vil også bli en urframføring av en nykomponert jazzlåt av vår egen Halvor Holm, sier han.

Unge talenter

Storbandet vil med denne konserten også slå et slag for rekrutteringa av unge talenter.

– Vi vil også ha med fire lokale ungdommer; Theodor Solåt, Johannes Holm, Augusta Wold Ødegård og Aurora Bøe Jansen, forteller Larshus.

Variert program

Det er ennå to måneder igjen til konserten, som skal være like etter påske, og Larshus forteller at de er godt igang med forberedelsene allerede.

– Vi ligger godt i rute så langt. Innøvinga er såvidt i gang, og hele gjengen er heiltent. Vi gleder oss skikkelig, og jeg er sikker på at det vil bli en av de beste konsertene vi noensinne har gjort, sier han.

– Hva kan publikum forvente seg?

– De kan forvente seg en skikkelig storbandkonsert med det jeg tror vil være tidenes mest varierte program. Det vil bli alt fra Sinatra til moderne musikk og fra en rekke sjangre og årstall. Det vil bli alt fra rolige ballader til fullt trøkk og høgt tempo. Vi vil også spille en del nye låter og gjensyn med en del gamle låter vi har fått god respons på før. I tillegg har vi også fått spesialarrangert jazz av låter som Stian Unhjem spiller med bandet sitt.

Planlegging

Larshus forteller at de også er godt i gang med planene for resten av året.

– Vi skal blant annet ha et heidundrandes høstshow sammen med Knut Marius Djupvik. I tillegg har vi også gått inn i et samarbeid med Musikkens Venner i Tomrefjord. Da skal vi ha konserter sammen både i Tomrefjord og på Åndalsnes i november. Vi har et høgt ambisjonsnivå også i år, og er godt i gang med planlegginga langt fram i tid, sier Frode Larshus.