Henter inn Grand Prix-deltaker som korinstruktør

Tidligere Grand Prix-deltaker Jostein Hasselgård kommer i helga til Åndalsnes for å være instruktør på et korseminar.

RIGA, Latvia 20030521: Eurovision Song Contest 2003, Melodie Grand Prix. Jostein Hasselgård sang og spilte for de mange fremmøtte på Regal Hotel i Riga. Foto: Erlend Aas / SCANPIX  Foto: Erlend Aas

Kultur

Seminaret samler mellom 35 og 40 deltakere på Kulturhuset og arrangeres i samband med Rauma Musikkskoles kor sitt 40-årsjubileum.

Deltakerne på seminaret er i all hovedsak fra Rauma, men også noen fra Molde og Vestnes. De er i alderen sju til 18 år – fra 2. klasse i barneskolen til og med tredjeåret på videregående skole, forteller Kristin Klami.

På heimebane

– Veldig kjekt at publikum skryter av konserten - det er en fin belønning

"På heimebane" er et møte med aktuelle personer på deres heimebane.


Jostein Hasselgård vant i 2003 Melodi Grand Prix og representerte Norge i den europeiske finalen med balladen «I'm Not Afraid to Move On». Sangen endte på fjerdeplass. Hasselgård synger i dag i gruppa Pust.

I tillegg til Hasselgård skal også Benedikte Shetelig Kruse og Anine Susanne Kruse Skatrud delta som instruktører. Søstrene synger i vokalgruppa Pitsj.

– Det blir nok en sorgprosess

I januar 1980 startet Inger Prøis Andersen opp som pianolærer på musikk- og kulturskolen i Rauma. Nå går hun av.


Rauma Musikkskoles kor er i år 40 år. Nåværende og tidligere sangere inviteres med når runddagen skal feires. Alle som tidligere har vært sangere i koret fra 1980 og fram til i dag inviteres til å delta i et kjempekor, som 25. april skal synge i Rauma kulturhus. Mange har allerede meldt at de kommer.

– Men vi vil gjerne ha med enda flere, sier Klami.

Rauma musikkskoles kor fyller 40 år.  Foto: Privat