Suksess fra Teatret Vårt

«Den handelsreisendes død» har blitt kåret som århundrets viktigste teaterstykke.

Kjent stykke: Teatret Vårt kommer med «Den handelsreisendes død» til Åndalsnes i neste uke. Foto: Teatret Vårt 

Kultur

Det er Arthur Miller som har skrevet det verdenskjente teaterstykket om den amerikanske drømmen. Handelsmannen Willy Loman drømmer om å oppnå respekt og suksess, men etter et langt arbeidsliv ender han opp med å ha det bedre i løgnen enn i virkeligheten. Det blir sagt at dette stykket er for amerikanerne som Peer Gynt for oss nordmenn. Tematikken er kanskje veldig gjenkjennbar i et land som Norge. Her sitter fortsatt handelsreisende rundt omkring på hotellbarer og flyplasser og her i Norge er vi flinke til å måle lykken vår i materielle goder. I stykket som skal vises på Åndalsnes i neste uke, blir en hel familie revet i stykker uten at noen egentlig forsøker å stoppe ferden mot mørket.