På låvefesten var familien samlet, i tillegg til lokale musikkvenner. Peder er gift med Jorunn Olaug Hjelvik, født Talberg, og sammen har de barna Åshild, Elisabeth og Olaug, som har gitt de 9 barnebarn og 3 oldebarn. Ikke alle kunne komme på lørdagsfesten på låven, men det samlet seg etter hvert rundt 30 personer som ville markere den spreke musikeren.

Som kulturperson, er det musikken som i alle år har vært Peder sin kulturelle lidenskap. Peder er lett å be, der han med klarinetten stiller til fest på ulike arrangement. Han har gått gradene fra guttemusikken på 50-tallet. Peder var en av dem som fikk klarinettundervisning i Øvre Våge, fordi det manglet messinginstrument. Senere ble han med i korps både på Vågstranda og i Vestnes, og ble den første leder i Vågstranda Hornmusikklag etter at laget ble omorganisert i 1967.

Under det 9. Raumastevnet i 1982, ble Peder tildelt Norges Musikkforbunds fortjenestemedalje. Under tildelingen ble det lagt vekt på innsatsen han hadde lagt ned for sang- og musikklivet i Rauma.

Peder med klarinetten har gledet mange i en årrekke. I tillegg er han også komponist og arrangør, der flere av hans melodier har blitt framført ved ulike arenaer. Han er aktiv både i Dåm og Drag og i Grendalaget, der han også kan dra fram fela. Han har vært med i Rauma Orkester, Hornmusikklaget og instruktør i Rauma sin musikkskole.

Peder er også en aktiv friluftsmann i skog og mark, der han gjerne tar med børsa på hjortejakt. På sjøen er han også aktiv, både med garnfiske og laksenøter. Turismen opptar også den spreke jubilanten, da han sjøl leier ut hytte og båt med gode fiskemuligheter.

På låvefesten lørdag, dukket det opp flere kulturelle- og musikalske overraskelser. Det ble alt fra melodier som «Barnatro» og «Da Lykkeliten kom til verden», til festlige danserytmer. Tvillingbroren Per, som sjølvsagt var en av gjestene, deltok også med sang til glade toner.

Bygdas nye countrystjerne, 71-årige Åse Dagsvik fra Åfjord i Trøndelag, skapte god stemning med gitaren sin. Det samme gjorde nabogutten, Odd Hjelvik, som er sønn til selveste Olav P, som for øvrig er onkel til jubilanten. Flere fra Grendalaget krydret også festen, der jubilanten sjøl var med på notene.