For femte år på rad og som et forsill til festivalen, arrangerte tidligere Raumarock-sjef, Frode Nakken, også i år Verandarock i hagen foran blokka han bor i i Lilleteigen. Fredag var det Micheal Krohn og en gitarist som var trekkplasteret og i overkant av 100 publikummere fikk høre en lettere henslengt Krohn gi smakebiter av musikken seinere på kvelden. Det var litt i tidligste laget for å gi seg hen til allsang for de fleste, men litt ble det.

Lørdag morgen kom Ogras på plena for en liten minikonsert. De rakk akkurat spille ferdig siste nummer «Hoist the flag» før himmelen åpnet seg.

Noen timer etterpå, mens det var pause på festivalområdet, kom Gåte, med Gunnhild og Sveinung Sundli, samt Magnus Børmark ut fra stua til Nakken og ned på gresset der folk satt under tak og ventet.

– Dette har vi aldri gjort før, lo de, før de presset seg inn til midt i teltet med folk på alle kanter.

Over kan du se video av "Båt uten anker". Frontfigur Michael Krohn fra Raga Rockers synger påplena i Lilleteigen på Åndalsnes.

- Artig at det trekker så mye folk

– Dere skal vel på festival i kveld, spurte Sundli og fikk et rungende ja fra publikum. Dermed fikk hun øvd inn litt fra et nummer og ba folk synge med på dette seinere på lørdag.

Utflytta åndalsnesing Hans Ingvar Rognan var på verandarock med døtrene Leah (11) og Alba (8).

– Vi har vært her vært år. Det er utrolig artig at det trekker så mye folk, sa Rognan, som særlig husker konserten med Black Debbath på verandaen.

– Det var tapet små høytalere med lite lyd rundt verandaen og bandet rocket vilt på veranden, forteller han. På denne konserten var det 123, noe som skal være foreløpig publikumsrekord på Verandarock.

- En høydare

Frode Nakken var nesten rørt etter endt seanse med Gåte.

– Dette kommer ikke Black Debbath til å like, men denne siste er nå en høydare. Dette var magisk, sier han.

– Hvorfor begynte du med dette?

– Det var for å å ordne et godt vorspiel før festivalen.

– Det er ikke planlagt lag tid i forveien?

– Nei, det er bare sånn som skjer dette. Det er bare å ta en telefon og få ja eller nei, sier han.

– Er Raumarock glad for denne lille festivalen?

– Jeg snakker med dem. Det legges utenfor tidene det spilles på festivalområdet, sier han og påpeker igjen:

– Dette er bare et vorspiel.