For første gang inviterte RaumaRock til minikonsert på Trollstigen - og det var Janove som stod på scenen. Planen var at han skulle spille ute, men grunnet tett tåke og mye nedbør ble konserten flyttet inn i besøkssenteret.

Janove startet konserten med en helt ny låt ingen hadde hørt før.

- Det er første gang jeg spiller på et slikt sted, og da er det moro å ha med noe helt nytt også, fortalte han til publikum. Etter låten spurte han om publikum synes han kunne spille den inn på plate.

- JA, var det kontante svaret fra de som hadde tatt turen.

Janove spiller igjen på RaumaRock fredag kveld. Da spiller blant annet også våre lokale helter i Ogras, samt RagaRockers.

- Flott arkitektur, elendig akustikk

Edmund Meyer, som driver anlegget på Trollstigen, er glad for at RaumaRock ønsket å legge konsert til Trollstigen.

- Jeg synes det er bare positivt at de ønsker å være her. Vi har det jo uansett ganske fullt av turister her på denne tiden av året, men jeg synes det er viktig at vi er med på de lokale arrangementene også, enten det er RaumaRock, Triathlon eller andre ting. Vi er veldig fornøyde med samarbeide med arrangørene, sier han.

- Det er ingen vits i å være ute når været er sånn. Så da må man bare hive seg rundt og gjøre det beste ut av det. Vi er vant til utfordringer, og de tar vi på strak arm, smiler Meyer, som kan fortelle at det aldri har vært konsert i bygget før.

- Vi har hatt brylluper og andre selskaper, men aldri en konsert. Bygget her er ikke laget for det. Vi har fantastisk arkitektur, men desverre også elendig akustikk, mener han.

Akustikken så likevel ikke ut til å ødelegge konserten for publikummet, for populære Janove fikk stor applaus etter hver låt. Åndalsnes Avis får opplyst at rundt 300 hørte konserten på Trollstigen.

- Lokalet fungerte kjempefint

Festivalsjef Dag Inge Landbakk er fornøyd etter tidens første RaumaRock-konsert på Trollstigen.

- Jeg synes det var storveis. Vi skulle så klart gjerne vært ute hvis det var fint vær, men vi fikk gjennomført konserten og folk fikk det de kom for. Vi var spente på akustikken der inne, men det fungerte veldig fint, synes jeg. Kanskje ikke til trommer og slik, men til vokal og gitar fikk flott klang der inne, mener han.

Opptelling viste at rundt 300 fulgte konserten.

- Det er vi selvsagt fornøyde med. Dette var en fin debut for oss på Trollstigen, sier han.

- Blir det flere konserter på Trollstigen?

- Det skal du ikke se bort fra!

Edmund Meyer og Dag Inge Landbakk var fornøyde med å ha RaumaRock-konsert på Trollstigen. Foto: Stine Vandevjen Olsen