De lokale publikumsfavorittene i Ogras går på scenen under RaumaRock fredag kveld. Det gleder de seg veldig til, skal vi tro Filip Eidsvåg og Pål Elnan, to av musikerne i bandet.

Tidligere i år har de spilt på Steinkjerfestivalen, Livestock i Alvdal og Utkantfestivalen  i Gulen.

- Jeg gleder meg enormt til å spille på RaumaRock. Det har vært kjempestemning og vi har fått gode tilbakemeldinger overalt vi har spilt, og nå er vi skikkelig på gli, sier Eidsvåg.

Elnan er enig:

- Det blir fint å avslutte på heimebane. Vi håper og tror at det blir god stemning og mye folk på RaumaRock fredag kveld.

De har spilt på RaumaRock flere ganger tidligere, og er glade og takknemlig for å ha fått spilletid sent fredag kveld.

- Det tror vi at passer både oss, musikken vår og publikum veldig bra, sier han.

- Vi skal vise at vi er den plassen i programmet verdig, lover Eidsvåg.

Siste øving torsdag kveld

Bandet som består av Ogras ble stiftet i 2009 og består av Paul Richard Solåt, Filip Eidsvåg, Knut Peder Voldset, Thomas Dahle, Aleksander Eidsvåg og Pål Elnan.

Torsdag kveld møtes gjengen til siste øving før konserten.

- Hva kan publikum forvente seg av konserten deres?

- De kan forvente seg høyt tempo, mye allsang og god stemning!

Med tre festivaler bak seg i sommer, har Ogras fått perfeksjonert showet sitt før RaumaRock.

- Tidligere har vi hatt en og to festivaler i året. At vi i år har fått fire er et skritt i riktig retning for oss, sier Elnan.

- Rekker dere å få med dere noen band på RaumaRock da?

- Vi er jo småbarnsfedre hele gjengen, men det er nok noen av oss som skal få med oss litt av festivalen som publikummere også, ler han.

Flere festivaler og ny plate

Ogras ga i vår ut platen "Compadre" og de hadde slippkonsert på kulturhuset med over 250 publikummere.

- Hvordan har det gått?

- Det har gått bra! Vi har solgt mesteparten av LP-ene og har høyere strømmetall nå enn tidligere. Det er moro å se at vi har flere hundre avspillinger hver dag, for det er jo mye for oss, sier Elnan.

- Hva er planene videre for Ogras?

- Ogras har alltid lyst til å spille for folk. Vi ønsker å spille på flere festivaler og spille inn flere plater. Når etter RaumaRock skal vi sette oss ned å planlegge neste års festivalsesong og vi skal også planlegge neste plateinnspilling, forklarer han.

Ogras da de slapp sin første plate i vår. Fra venstre Thomas Dahle, Knut Voldset, Paul Solåt, Fillip Eidsvåg, Pål Elnan og Aleksander Eidsvåg i Raumas storstue lørdag kveld. Foto: Ottar Rydjord