Luftig arbeidsplass for mastebyggerne

Byggingen av taubanemasta oppunder toppen av Nesaksla har startet.

VÆRUTSATT: Bygningsarbeiderne oppunder toppen på Nesaksla kan nyte den fine utsikten, men må også belage seg på noen forblåste uværsdager.  Foto: Romsdalsgondolen

New Articles

De første helikopterløftene ble gjort sist lørdag, og i løpet av dagene som har gått har arbeidslaget oppe i den bratte fjellsida fått oppleve både vær og vind.

Byggeplassen ligger omlag 600 meter over havet og ute på ryggen hvor det er lite skjerming mot vinden nesten uansett hvor den måtte komme fra. Arbeidslaget skal bo i brakkeriggen på arbeidsstedet og vil dermed få nærkontakt med naturelementene døgnet rundt.

Byggingen av taubanemasta er første steg i de omfattende byggearbeidene som er igangsatt på fjelltoppen. Arbeidet på taubanestasjonen og restaurantbygget på toppen er planlagt å starte opp 3. august.

Parallellt med byggingen på fjelltoppen skal fjordstasjonen ved Tindesenteret fullføres, og det skal det bores et 1300 meter langt hull for strømledninger, vanntilførsel og kloakkavløp fra steinbruddet i Nesstranda med en høydeforskjell på 690 meter opp til toppen.

OPPSTART: Arbeidet med fundamentet for taubanemasta har såvidt startet opp.   Foto: Romsdalsgondolen AS.