Falt i snørenne - hentet av redningshelikopter

Et ambulansehelikopter og et Sea King redningshelikopter ble satt inn for å berge en skadet klatrer ut fra Vengetindene onsdag formiddag.

VENGETINDENE: Onsdagens redningsaksjon ble gjennomført i løpet av halvannen time ved hjelp av et ambulansehelikopter og et Sea King redningshelikopter.  Foto: Kjetil Svanemyr

New Articles

Detaljene som førte til ulykken er ikke kjent, men klatreren skal ha sklidd på snøen i ei renne, mest sannsynlig i nedre parti på Vesteggen på Store Vengetind.

I følge politioverbetjent og skadestedsleder Vebjørn Bale var klatreren ved bevissthet da en redningsmann fra ambulansehelikopteret ble senket ned til ulykkesstedet.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 09.41 onsdag morgen, og tre kvarter seinere var et ambulansehelikopter på plass i Vengedalen. En redningsmann hengende under helikopteret sammen med ei båre ble fløyet opp i fjellsida og senket ned til stedet hvor den skadde klatreren befant seg.

Deretter kom et Sea King Redningshelikopter, og klokken 11.20 ble den skadde heist ut fra fjellsida liggende på båra og deretter fløyet direkte til St. Olavs hospital i Trondheim.

I følge skadestedslederen skal den skadde klatreren ha vært med i et følge på fire eller fem andre klatrere. Etter det Åndalsnes Avis skal ingen av de andre klatrerne ha blitt skadet.

VESTEGGEN: Ulykken skjedde i nedre del av den populære klatreruta som kalles Vesteggen på Store Vengetind.  Foto: Kjetil Svanemyr

Ut fra observasjoner som ble gjort nede fra Vengedalsvegen er det grunn til å tro at ulykken skjedde i nedre del av Vesteggen, før den egentlig tauklatringen begynner på det som er den mest populære av de litt vanskeligere klatrerutene på Vengetindene.

Klatrere fra Romsdal Fjellredningsgruppe ble også satt i beredskap da meldingen om ulykken kom til politiet. Plan B var at klatrerne skulle settes inn i aksjonen dersom helikopter-aksjonen skulle vise seg å bli vanskelig. Men hele aksjonen ble gjennomført ved hjelp av de to helikoptrene.