– Kjempeforhold i Skorgedalen

– Nå er det kjempeforhold i Skorgedalen etter snøfallet tidligere i uka, sier daglig leder for Rauma skisenter Tore Brandstadmoen.

ÅPENT: Etter å ha vært stengt i mange uker startes endelig skiheisa igjen i Skorgedalen lørdag morgen. Arkivfoto: Lars Smisethjell. 

New Articles

Brandstadmoen legger ikke skjul på at han er glad og lettet over at å endelig kunne invitere skifolket til fjells igjen etter en lang periode der skitrekket har stått og snødekket har vært praktisk talt borte vekk.

– Dugnadsgjengen har stått på i to dager og preppet løypa og heistraseen, og de melder om 75 til 80 centimeter snø oppe i bakken. I terrenget utenfor den preparert er det et eldorado med puddersnø og silkeføre, forteller Brandstadmoen.

– Det er også kjørt opp skiløyper for turgåerne både innover Ljøsådalen til Ingridseter og flere av de andre løypene i området. Den nye varmestua i bunnen av skibakken er også åpen, og der serveres det varme og kalde drikker og enkel mat, fortsetter sjefen for skisenteret.

Han husker ikke nøyaktig når skianlegget hadde en normal driftsdag, men etter jul har det i hvert fall vært dårlige eller ingen muligheter for alpinister, og uvanlig vanskelige forhold for toppturfolket også.