Bohinen reddet poeng for Norge U21 i Hviterussland

Det norske U21-landslaget var på vei mot tap borte mot Hviterussland fredag, men en scoring av Emil Bohinen sørget for ett poeng i EM-kvalifiseringskampen.

Norges Leo Østigård.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

New Articles

11 minutter før slutt dukket midtbanespilleren opp og sørget for uavgjort i Zjodino.

Dermed har Norge fire poeng etter to kamper. Tirsdag venter en tøff duell mot Nederland i Drammen. Gruppevinnerne og den beste toeren går direkte til EM i 2021. Resten av lagene som blir nummer to spiller playoff. I tillegg til Nederland er også Portugal i Norges gruppe.

Det var Norge som fikk den første gode muligheten i Hviterussland. Tobias Heintz fikk avslutte, men ble stoppet av hjemmelagets keeper. Vertene skulle også få sjansen før hvilen, men denne gangen var det Norge-keeper Julian Faye Lund som reddet.


Fotball U21: Hviterussland – Norge 1-1

EM-kvalifisering menn U21 fredag, gruppe 7:

  • Hviterussland – Norge 1-1 (0-0)
  • Mål: 1-0 Denis Grechikho (58), 1-1 Emil Bohinen (79).
  • Dommer: Enea Jorgji, Albania.
  • Gule kort: Dmitriy Podstrelov, Pavel Sedko, Hviterussland.
  • Norge (4-4-2): Julian Faye Lund – Fredrik André Bjørkan (Ola Brynhildsen fra 71), Leo Skiri Østigård, Ulrik Tillung Fredriksen, Birk Risa – Håkon Evjen, Johan Hove, Emil Bohinen (Tobias Christensen fra 80), Hugo Vetlesen – Tobias Heintz (Dennis Johnsen fra 87), Kristian Thorstvedt (Aron Dønnum fra 80).
  • Norges neste kamp er hjemme mot Nederland tirsdag 15. oktober.
Et snaut kvarter etter pause kunne derimot ikke Faye Lund forhindre at Denis Grechikho sendte hjemmelaget i ledelsen. Norge presset på for utligning, og Heintz fikk nok en god mulighet, men heller ikke denne gangen fikk han uttelling.

Elleve minutter før slutt skulle endelig Norge få noe å juble for da Bohinen satte inn utligningen.

Norge åpnet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier hjemme mot Kypros i begynnelsen av september. Mål av Heintz og Kristian Thorstvedt sørget for tre poeng og en fin åpning.

(©NTB)