Romsdalstrappa er stengt i dag, torsdag, på grunn av helikoptertransport av stein.   Foto: Evy kavli

Nesaksla stengt for turgåere torsdag

- I dag skal vi kjøre på stein med helikopter , så vi må stenge turstien og Via Ferrataen i dag torsdag, sier Anita Vik Buckley på Norsk Tindesenter.

I dag torsdag , vil det bli helikoptertransport av stein til vedlikeholdsarbeid på stien opp til Nesaksla. Anita Vik Buckley på Norsk Tindesenter forteller at de i den forbindelse ikke ønsker turgåere inn i området.

- Derfor må vi stenge av stien i dag. Det vil bli fraktet stein med helikopter fra et deponi på Mjelva, og siden transporten også vil gå over området til Via Ferrrataene, vil de også bli stengt i dag, sier hun .

- Hvor mange transportturer snakker vi om ?

- Det vil nok bli en 120 kjøringer, så det vil ta hele dagen. Det kan hende at vi må ta ibruk morgendagen også, sier hun.

- Så de som vil gå Romsdalseggen i dag, bør la være?

- Vi anbefaler ikke den turen i dag. Det er også en del snø der oppe. Men de som velger å gå der likevel, må bare belage seg på å vente til stien er klar. De vil da kunnen ta den gamle sommerstien ned. Vi vil ha vakter på toppen og i starten av stien, for å kontrollere ferdselen, sier Vik Buckley.