Satt ned til gult farenivå for Veslemannen

- Fortsatt minkende hastigheter i Veslemannen, melder NVE.
New Articles

NVE skriver i sin rapport tirsdag kveld at de setter ned farenivået til gult:

- Hastighetene i fjellpartiet har avtatt ytterligere utover dagen i dag. Bevegelsen siste døgn i det øvre området har vært omtrent 9 cm/døgn, nedre del har vært tilnærmet konstant siden det ble varslet rødt farenivå, men er også svakt avtagende med omkring 1,3 cm/døgn. Det har ikke gått større skred fra fjellpartiet i dag. Nysnøen som kom onsdag og torsdag i siste uke er nå smeltet, men det ligger fremdeles snø igjen i snøfonna over Veslemannen, skriver de og fortsetter:

- Værvarslet melder tørt og relativt varmt vær de kommende dagene, noe som vanligvis stabiliserer fjellpartiet enda mer. På bakgrunn av nedadgående trend i bevegelsen settes farenivået ned til gult.

Det betyr at beboerne nå kan flytte hjem igjen.