Kan bli James Bond-innspilling i Rauma

Ifølge NRK kan det trolig bli innspilling av James Bond-film i Trollstigen.

Trollstigen kan bli brukt til innspilling av den neste James Bond-filmen.  Foto: Evy Kavli

Daniel Craig. Norsk filminstitutt offentliggjorde fredag at den neste James Bond-filmen er gitt et tilbud om støtte på inntil 47 millioner kroner dersom deler av innspillingen legges til Norge.   Foto: Evan Agostini/Invision/AP / NTB scanpix

Nyheter

Det er NRK Møre og Romsdal som melder at det blir opptak av den neste James Bond-filmen "Bond 25" på Atlanterhavsvegen. Helikopterselskapet Nord Helikopter har søkt om å få stenge av luftrommet over Atlanterhavsvegen for å spille inn en James Bond-film.

"Filmen er James Bond, og det har stor betydning både for det lokale næringsliv på kort og lang sikt, i tillegg til reklameverdien dette har for Noreg og Møre som turistdestinasjon", skriver Nord Helikopter i søknaden til Luftfartstilsynet. Restriksjonen gjelder i perioden 5. til 14. juni 2019.


Ny James Bond-film kan spilles inn i Norge

Og Romsdalen kan være aktuell.


NRK erfarer at det trolig også bli innspilling i Rauma.

Redaktør for Jamesbond.no, John Berge, sier til NRK at han har nevnt Atlanterhavsvegen som et høgaktuelt alternativ for innspilling.

- Det same med Trollstigen i Rauma og Geirangefjorden på Sunnmøre og Nord-Noreg, sier Berge til NRK.


Leter etter lokasjon

Kinesiske filmprodusenter besøkte onsdag Romsdalen på jakt etter det perfekte innspillingssted.