– Ta en skikkelig pause

Mental Helse Rauma oppfordrer bedrifter og institusjoner til å forberede seg til 10. oktober.

Tidlig ute. Svein Ivar Johnsen og Janni Ovedie Lynghaug i Mental Helse Rauma oppfordrer til å tenke på aktiviteter og arrangementer til Verdensdagen for psykisk helse allerede nå. Gode opplegg kan nemlig få støtte. 

Fra papir

Dette er nemlig datoen for Verdensdagen for psykisk helse. I år er temaet stress i hverdagen.Verdens helseorganisasjon (WHO) har erklært stress som den tredje største helsefaren i vårt århundre.

– Vår oppgave i lokalforeninga er å bringe utfordringa videre til institusjoner og bedrifter i Rauma, sier Janni Lynghaug.

Hun ønsker seg at for eksempel bedrifter som tenker å gjøre noe i forhold til dette tar kontakt.

– Det kan være alt fra at man tar 10 minutt ekstra pause den dagen, eller hele uka, for å gå tur, eller gjør avslappingsøvelser. Rollespill kan også være en aktivitet.

Spreke ideer?

– Det går han å ha «logg-av-uke» i forhold til internett og sosiale medier, nevner Lynghaug som eksempler.

Hun håper noen i Rauma vil sette seg sjøl «på kartet» å gjøre noe skikkelig sprekt, og at erfaringer kan deles fra slike ting. Arrangement som koster penger er det mulig å søke om støtte til, fra Verdensdagen.Verdensdagperioden er uke 40 til 43. Verdensdaguka er uke 41 og selve Verdensdagen er altså 10. oktober.

Fra papir