Strikketuristene kommer

De ble inspirert av strikketurisme i utlandet. Nå etableres landets første strikkeferietilbud i Rauma.

To rette og ingen vrange. Torill Bakke har fått med seg Mette Kroken Nygård for å arrangere strikkeferier i Rauma, og de forteller at mange har tro på prosjektet.  

Fra papir

Nasjonal strikkekveld. Strikkekafeer og strikkeblogger. Bøkene om strikking flyr praktisk talt ut av hyllene hos landets bokhandler. Det kan nesten se ut som om det har raknet for store deler av befolkningen. Strikking og håndarbeid er i vinden som aldri før.

Men hva med å reise på strikkeferie? Har det potensiale som turistmagnet? Svaret kan være ja. Den første strikkeferien, som arrangeres i Rauma i slutten av februar, er allerde nesten fullbooket.

strikkeferie.no

Det er Torill Bakke og Mette Kroken Nygård som har startet strikkeferie.no. De vil satse på strikketurisme, og de forteller at liknende opplegg er svært populære i utlandet.

– Jeg har tenkt på dette i mange år og så meldte jeg meg på et opplegg som heter «Knitting in Tuscany». Susan Wollcot fra USA står bak strikkeferier i Europa og nå skal vi altså få dette til her i landet, sier Torill Bakke og forteller om samarbeid med flere bedrifter i Rauma for å optimalisere innholdet.

Planen er fire ukesopphold og fire langhelger med strikkeferie i 2015, og prosjektet er et samarbeid med Rauma Ullvarefabrikk.

– Dette handler om norsk ull og norsk produksjon og det er vidunderlig at det ligger ei bedrift som produserer kvalitet på Veblungsnes. Derfor er samarbeidet med Rauma Ullvarefabrikk veldig viktig, sier Torill Bakke.

Ingen vrange

– Hvor stort potensial har dette?

– Veldig stort. Jeg tror både nasjonalt og internasjonalt. Men i første omgang skal det være mer stas enn mas for min del, og så får vi se hva det blir til. Det er stor tro på dette og jeg har fått god hjelp både i Nordveggen og Innovasjon Norge, sier Torill.

Mer om strikkeferie kan du lese i torsdagens utgave av Åndalsnes Avis.

Fra papir