Uventa millioner til kommunen

Vi har vunnet i lotto uten engang å vite at vi har kjøpt lodd, mener rådmannen.

Oppdrett. Rauma får uventa millionbeløp fra oppdrettsgiganten Salmar. Her er noen av de ansatte i Salmar Rauma avbildet for noen år siden. 

Fra papir

3,58 millioner kroner er Raumas andel av pengene som oppdrettsgiganten Salmar betaler for de grønne konsesjonene de ble tildelt av Staten.

– Vederlaget for en av konsesjonene inngår i virksomheten til Salmar Rauma, forklarer daglig leder Ingjarl Skarvøy som legger til at selskapet har besluttet å dele vederlaget for denne konsesjonen likt mellom Rauma, Vestnes og Midsund.

For Rauma er dette en overraskende, men desto mer gledelig «førjulsgave». På spørsmål til rådmann Oddbjørn Vassli hva han ønsker å bruke pengene til er svaret som følger:

– Min vestlandske nøkternhet tilsier at når du vinner millioner i Lotto uten en gang å vite at du har kjøpt lodd, da setter du pengene i banken og tenker deg godt om.

– I praksis betyr det at jeg håper pengene kan øke planlagt overskudd tilsvarende utbetalingen og at samlet overskudd kan settes på reservefondet – eller disposisjonsfondet – som det heter i kommunal sammenheng.

Fra papir