Astero AS har vunnet tilbake tre viktige anbud: – En super 50-års gave

Samme året som Astero AS fyller 50 år, vinner de tilbake de tre anbudene de mistet i 2014.

Elin Kipperberg er veileder og Michelle Gulla er arbeidsveileder i Astero AS avdeling Rauma. De gleder seg også stort over de tre nye anbudene de har fått tilbake fra Nav. – En flott 50-års gave, mener Kipperberg.  Foto: Evy Kavli

Per Olav Myrstad, administrerende direktør i Astero AS gleder seg stor over at bedriften har vunnet tilbake anbudene.  Foto: Stine Vandevjen Olsen

Næring

Anbudene det er snakk om er Avklaring, Oppfølging og Arbeidsrettet rehabilitering; kontrakter de hadde med Nav i 2014.

– Dette er kjernen i det vi driver med, så det er stor glede hos oss nå, sier Per Olav Myrstad, administrerende direktør i Astero AS.

Tung tid

Han forteller at det var en veldig tung tid etter at de mistet disse tre anbudene i 2014.

– Siden da har vi jobbet målbevisst, trent opp folk og jobbet med kostnader. Det har vært en krevende arbeidsprosess, så det er stor glede over at vi nå vant anbudene tilbake, sier Myrstad.

Hjelpe folk tilbake i arbeid

Kontraktene går ut på at Astero igjen skal følge opp, legge til rette og hjelpe folk som av en aller annen grunn har falt utenfor yrkeslivet, tilbake i arbeid. De tar gradvis over oppgavene igjen fra 1. juli. Kontraktene de har vunnet, varer i fire år.

– Hva vil dette si for avdelingen på Åndalsnes?

– De vil selvsagt også berørt av dette. Der er det vel 10 ansatte pluss en del på ulike tiltak. Vi kommer til å øke kapasiteten med et par stillinger iallfall på dette prosjektet, sier han.

– Flott bursdagspresang

Det er stor glede og spore på avdelingen på Åndalsnes, og selv om mange er på ferie, fikk vi tak i to glade damer.

– Vi er kjempeglade. At vi vant anbudene er stort. Det viser at vi er en bedrift som blir lagt merke til, sier Elin Kipperberg.

Hun har vært ansatt som veileder siden februar, og gleder seg til å ta fatt på de nye oppgavene.

Michelle Gulla er arbeidsveileder, og de to kan fortelle at det var stor jubel innad på Åndalsnes.

– Det er jo dette vi lever av. Astero fyller 50 år i år også, så dette var en flott bursdagspresang å få. Det blir nok en ekstra feiring i august, tenker jeg, smiler Kipperberg.

Næring