- Jeg skulle egentlig hatt 35 merker. For en gang har jeg blitt stoppet underveis på grunn av dårlig vær. For to år siden var jeg på Rena og holdt på å gjøre meg klar da det kom beskjed over høytaleranlegget om at rennet var avlyst, sa Magnor etter en ny sterk Birken-prestasjon. Han gikk på 3 timer og 11 minutter og plasserte seg som nummer ni i klasse 55-59 år. Det var bra med tanke på at den dyktige turlangrennsløperen hadde en trøblete inngang til rennet.

Magnor Rypdal falt nemlig og skadet seg i Isfjorden Rundt for en måneds tid siden. Halebeinet fikk hard medfart da han fikk et ublidt møte med det harde underlaget. 1959-modellen klarte å komme seg til mål. Men smellen var såpass tøff at det var smertefull dagen etter. Det ble også de neste dagene. For to uker siden hadde Magnor planer om å gå Vasaloppet for 25.gang. Jubileet måtte settes på vent ettersom han ikke var frisk nok til å konkurrere i Sverige.

Vil tilbake

- Jeg har ikke lyst til å fokusere for mye på dette ettersom det er en bagatell i det store og hele at jeg ikke kan gå turrenn og langløp. Det var helt uproblematisk at jeg ikke kom meg på Vasaloppet denne gangen. Selv om det er et flott arrangement og ikke minst en artig tur. Tidligere gikk jeg mange turrenn. De siste årene har jeg prioritert Birken og Vasaloppet som begge er flotte arrangement, sa Magnor da han på nytt var fremme.

Det har for lengst blitt en tradisjon at han den andre eller tredje lørdagen i mars er i aksjon med ryggsekk og startnummer på brystet i Birkebeinerrennet. Landets mest prestisjefylte turrenn som i år hadde knappe 10.000 startende. Det var ingen selvfølge at Rypdal skulle få med seg årets renn. For to uker siden hadde han så godt som avskrevet årets utflukt til Birken og Mjøs-traktene. Det var bonus at han kunne pakke bli med den humørfylte Isfjorden-gjengen.

Fin tur over fjellet

- Jeg hadde ingen annen ambisjon enn å fullføre på anstendig vis denne gangen ettersom jeg har gått lite på ski etter fallet. Det ble en flott tur over fjellet. Både tiden, plasseringen og prestasjonen er jeg godt tilfreds med, sa Magnor som er en av de som har vært med og preget Birkebeinerrennet-arrangementene. Han har sju klasseseire og har flere ganger vært topp fem totalt. De aller fleste gangene har han vært en av de beste i sin klasse. Rypdal har for øvrig mange av de største pokalene som deles ut. Flere ganger har han fått se totimerstallet.

- Hvilke turrenn har du tenkt å gå i påska og de neste helgene, Magnor?

- Jeg har ingen konkrete planer. Det kan fort hende at dette var mitt siste turrenn for vinteren. Selv om jeg ikke vil utelukke at jeg i påska reiser til Tolga for å delta i et flott turrenn der som jeg har rundt 20 starter i, avsluttet en av landets mest meritterte turlangrennsløpere.