Det skjedde ikke uten dramatikk. For det måtte både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse til da de to lagene tørnet sammen i G 19-finalen i Telenor Arena.

Leo Skiri Østigård, som for øvrig fyller 17 år om et par uker, var en av de yngste på det gode Molde-laget som mønstret flere spillere som har fått muligheten til å teste ut Tippeliga-nivået de to siste sesongene.

Sander Svendsen var den største profilen på et lag som slo Rosenborg i kvartfinalen og avanserte til finalen på Lillestrøms bekostning etter 5-0-seier i semifinalen.

- Jeg er både glad og veldig fornøyd nå. Det var kjekt at vi skulle klare å avgjøre denne kampen til vår fordel. Jeg forsto at muligheten for seier var stor da ingen av lagene klarte å score i ekstraomgangene. Vi beviste mot Rosenborg i kvarten at vi er gode på straffespark. Den erfaringen vi høstet på Lerkendal og Trondheim var god å ha i dag, sa Leo etter at de verste jubelscenene hadde lagt seg på Telenor Arena.

Han var fornøyd med at det var så mange romsdalinger som hadde tatt turen til hovedstaden sørover for å få med seg finalen. De slet imidlertid med å overdøve klanen som stilte mannsterke da finalen i G 19-klassen skulle kåres.

Både første og annen omgang var forholdsvis jevnspilt. VIF spilte tøft og var etter manges mening heldige som fikk avslutte kampen med elleve mann.

Leo var ikke så opptatt av det etter kampslutt. Han ville heller fokusere på MFK-tenåringenes flotte prestasjon og ikke minst den herlige følelsen 1999-modellen hadde etter at han hadde vært med og satt VIF på plass. Seieren smakte ekstra godt ettersom det var en batalje av de sjeldne.

Det sto 2-2 da dommerens fløyte gikk etter full tid. Det var ingen av lagene som klarte å finne veien til nettmaskene i ekstraomgangene. Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse.

Leo som av Norges Fotballforbunds jury ble kåret til beste spiller i finalen, var en av fem MFK-spillere som scoret da de fem første straffeskytterne var i aksjon.

Sikker fra ellevemetersmerket var også de fem som VIF-treneren hadde pekt ut. Vålerenga bommet på sin sjette. Da blåtrøyene scoret på sin sjette hadde kampen endelig fått en vinner.

- Jeg er godt fornøyd både med min egen og lagets innsats. Jeg føler at jeg var på det nivået jeg bør være, sa Leo som har hatt en fin utviklingskurve i år.

Han har fått mye spilletid på toerlaget til Molde Fotballklubb i 2.divisjon. Østigård har takket være den kamparenaen fått muligheten til å spille kamper på høyt nivå. Neste år håper han å få trene mye med A-laget. Førsteårsjunioren føler han bør det for at han skal ha forhåpninger om å innfri sine personlige ambisjoner.

Rett etter kampslutt på lørdag dro han og MFK-erne på bankett.

Molde er Norgesmestere etter en spennende kamp. Foto: Henrik Aasbø