Utdelingen fant sted på TEFT-gallaen ved Martin Linge-huset i Valldal. Der var det utdelingsseremoni med god mat og underholdning i regi av Sparebanken Møre.

"TEFT-stipenda går til unge mellom 15 og 35 år som kommer fra Møre og Romsdal eller som bor i fylket. TEFT-stipenda er for dem som har viljen, talentet – og teft", skriver Sparebanken Møre på sine egne sider.

Utmerket seg

- Det er veldig fint å få støtte. Det økonomiske som stipendet innebærer er en ting, men bekreftelse på at folk legger merke til deg og det harde arbeidet er også viktig, sier Isak.

Den unge alpinisten fra Åndalsnes har utmerket seg med flotte resultat de siste åra. Seinest i april markerte han seg da han under senior NM i Narvik ble beste utøver fra 99-årgangen, med en sterk 24. plass. I februar satte Isak ny karrierebeste i form av en 5. plass i et Internasjonalt FIS-renn på Voss.

Kostbar idrett

Isak, som ble tildelt Raumastatuetten i 2015, forteller at de 30 000 kronene som innebærer i stipendet kommer godt med.

- Jeg driver med en veldig kostbar idrett. Utgiftene er ikke bare på utstyr, men også på reising og opphold. Pengene blir brukt til å dekke samlinger som kommer utover året. Vi skal på samlinger til Mellom-Europa, og da er det fantastisk å ha fått denne økonomiske støtten.

Isak driver med en individuell idrett hvor nåløyet er ekstremt trangt. Han kan fortelle at anerkjennelsen som stipendet fører med seg bidrar for å holde motivasjonen oppe.

Styrker motivasjonen

- Det er en individuell idrett, hvor man ofte kan bli stående litt alene. Fra start til mål er det opp til deg selv. Det er kun en som blir verdensmester, og dette styrker veldig på motivasjonen til å fortsette satsingen for fullt.

Før Isak har fått evaluert og sett ordentlig tilbake på forrige sesong er målsettingene for neste allerede klar.

- Neste sesong ønsker jeg å komme topp tre i FIS-renn, og topp sju i senior NM. Dette gir tv-tid og åpner opp muligheten for å få nye sponsorer.