Dette sier primus motor bak Klauva Opp i Måndalen, Roger Moen, til Åndalsnes Avis.For andre året på rad inviterer idrettslaget i Måndalen til motbakkeløpet i bygda.Et løp som har vist seg populært i fjor med rundt 60 deltakere i konkurranseklassene og over 100 deltakere i trimklassene.I fjor ble det arrangert 8. juni, i år er løpsdatoen satt til lørdag 24. august. Ifølge Roger Moen tar de sikte på å legge motbakkeløpet, trimfesten, til i slutten av august i åra framover.

– Vi forsøker å tilpasse arrangementet til andre aktivitet som finner sted, fortsetter han.Løp for alle

– Vi har i skrivende stund ikke altfor mange påmeldte, men det hadde vi heller ikke i fjor før bare noen dager gjensto av påmeldingsfristen. Påmeldinga skjer via nettsida klauva-opp.com og vi håper nå at mange melder seg på. Det er i alle fall mange lokale som har sagt at du vil være med, enten i konkurranseklassene eller trimklassene, opplyser Moen.

Han forteller at Henning Skilag legger skisamlinga si til Måndalen i perioden 20.–25. august, og at disse flere titalls løperne deltar i løpet. Hallstein Bøgset er trener for skilaget.Løpsrekorden Klauva Opp har Jonas Austmo Kolstad fra Henning Skilag; han er relasjoner til Måndalen ettersom hans kone er fra bygda.Løpsrekorden på 38 minutt og 53 sekund kan stå for fall. Roger Moen tror avgjort det blir stor fart i feltet.– Det er avgjørende viktig å understreke at dette er et arrangement for alle og enhver; alle kan stille, sier løpsgeneralen.

810 meter over havet

Turen går fra idrettsparken i Måndalen langs traktor veg, og deretter bratt opp fjellsida på nyryddet sti.Vel oppe er det et flott utkikkspunkt over Måndalen og Romsdalsfjorden. Total lengde er på 4000 meter. Starten finner sted 59 meter over havet og målgangen er 810 meter over havet.

– De som deltar i trimklassen kan starte når de selv ønsker det innenfor ei angitt tidsramme. De kan også gå en «snillere» veg for å unngå de verste motbakkene. Startskuddet for konkurranseklassene går tidlig ettermiddag lørdag 24. august.Det er 1500 kroner i pengepremie til vinnerne av herre- og dameklassen, 1000 kroner til sølvplassene og 500 kroner for dem som blir nummer tre.

– Meld dere på, avslutter Roger Moen.