Lørdag ble den årlige skibasaren i regi Isfjorden Idrettslag, skigruppa, holdt.

Og ifølge leder Jan Møllerhaug ble det rekord: 51.000 kroner i kassa.

IIL-sjef Jan Møllerhaug registrerte brukbart besøk på skibasaren til skigruppa i Isfjorden IL. Det var likevel nok til å sette inntektsrekord, lørdag. Foto: Anders A. Hagen

- Dette, og salg av julekalender, er i grunn de to inntektskildene vi har, sier Møllerhaug.

Han trenger både pengene og dugnadshjelp til den nye garasjen til tåkke- og løypemaskina som laget er i ferd med å bygge ved skytebana i bygda.

På skibasar. Tuva Riksfjord (5) vant fem gevinster på tombola og trengte hjelp av mamma Ina Riksfjord til å avgjøre valgets kval på gevinstbordet. Foto: Anders A. Hagen

- Nå blir det jevnt med dugnad framover. Vi skal prøve å få bygget tett til vinteren. Og det blir handikap-toalett der oppe. Vi håper at dette kan stå åpent for almennheten, i samarbeid med kommunen, sier IIL-sjefen.

- Ski hører til i Isfjorden

På basaren fant vi blant andre ihuga ÅIF-er og erkeåndalsnesing Svein Erik Gråberg. Men da vi i vårt enfold spurte hva han gjorde der; fikk vi svar.

- Ski hører til Isfjorden, fotball til Åndalsnes og friidrett til Måndalen. Ballen med å få til Rauma fotball- og håndballklubb må begynne å rulle nå snart.

- Det er tull at alle skal gjøre alt, og det finnes ikke nok frivillige til å besette alle styrene som skal besettes, for ikke å snakke om gode trenere til alle lagene.

- Begynn med håndballen

- Dessuten er det lettere for oss sponsorer også, nå det blir klarer hva man støtter, hvem man støtter, og hvor.

- Ja... jo...

- Det skal fortsatt være aldersbestemte lag rundt om i bygdene. Men på junior og seniornivå må vi legge det organisatorisk til rette for å samarbeide. Nå samarbeides det litt tilfeldig fra år til år.

- Vi kunne for eksempel begynt med håndballen. Der er det jo bare IIL og ÅIF. Vi kunne samarbeidet om både aldersbestemte lag og seniorlagene.

- Noe av det mest spennende er vel lokaloppgjørene mellom Isfjorden og Åndalsnes?

- Ja, det er kjempespennende  - de gangene det skjer. Men ta ÅIF, for eksempel. I år har vi ikke damelag. Og Isfjorden har ikke hatt herrelag på 15 år. 16-åringene i ÅIF har ikke et tilbud i år, fordi det ikke er nok spillere. Det er fryktelig synd.

- Få ut fingeren

- Om vi hadde hatt Rauma håndball så slapp vi å være avhengige av mer eller mindre tilfeldig samarbeidsånd fra år til år. Da hadde 16-åringene og alle andre hatt et forutsigbart og stabilt tilbud man kunne regne med.

- Du sier noe ja...

- Derfor er det jeg er her i Isfjorden på skibasar. I Isfjorden kan de ski, og det er her de skal støttes. Dette er viktig.

- Nå til dags er det uansett mer flyt mellom bygdene, både i skole og på fritid enn det var før. Men det henger nok igjen i diverse styrer - at man skal verne om sin klubb.

- Men noen må bare få ut fingeren nå, og få til dette, sier Gråberg.