Før lørdagens Birkebeinerløp hadde Kåre Gunnar Bakke og Gjermund Husøy fra Rauma muligheten til å ta sitt 20. merke på like mange løp. Begge klarte kravet i sin klasse og ble med det hedret med gullstatuett etter løpet.

Vanskelige forhold

– Det var vanskelige forhold, det regnet både før og under løpet, sier Kåre Gunnar Bakke når Åndalsnes Avis snakker med han etter løpet. Han forteller at han har vært med på liknende forhold flere ganger tidligere, siden løpet har foregått på høsten tidligere år.

Kåre er fornøyd med å ha greid målet sitt, men er klar på at det ikke blir noen feiring. Det er tross alt ikke VM eller OL det dreier seg om, konstaterer han.

– Jeg er fornøyd med hvordan jeg disponerte løpet. Som de fleste andre var jeg sliten på slutten. Jeg valgte å åpne moderat for å kjenne an.

Han forteller at han har kommet i en alder hvor det er vanskelig å forbedre tida sin fra år til år.

Ett år av gangen

Det er ingen garanti for at Kåre deltar til neste år. Han forteller at han tar et år av gangen, og ser det an.

– Jeg melder meg på, og så deltar jeg hvis jeg har fått trent godt i perioden før.

Kåre sier at det har vært en bra gjeng fra Rauma som deltok på løpet på lørdag, og vil trekke fram Magnor Rypdal som kom på 6. plass i samme klasse som Kåre, Gjermund Husøy som sammen med Knut ble hedret for sitt 20. merke og Knut-Leo Sæther som leverte en bra tid i klassen Menn 25–29 år.

Sterkt av Iver

Iver Synstnes Hole leverte også et sterkt løp på lørdag. Han kom på 4. plass av totalt 106 deltakere i klassen gutter 14 år. Iver løp på tida 14:05,7, som var 29 sekund bak vinneren.

Lørdagens prestasjon føyer seg inn i rekka av imponerende Birken-prestasjoner fra Iver. I fjor deltok Iver på Birken med ski på beina. Den gang kom det unge talentet på en sterk 3. plass av totalt 352 deltakere i 13-årsklassen.