Leo Skiri Østigård nærmer seg A-laget i Molde, men han er ikke helt på plass på benken ennå, i alle fall ikke ifølge B-lagets trener Thomas Mork.

Mork sier til vårt spørsmål at han har god tro på at Leo Skiri Østigård blir å finne på A-laget om et år eller to, men at han fortsatt er svært ung.

Mork viser også til at det bare er unntaksvis og veldig sjelden at 17-åringer spiller i Tippeligaen, i alle fall i forsvaret og som midtstopper.

– Vi har tre unge spillere som nå kanskje kommer foran Leo med tanke på A-laget. De er alle eldre enn Leo er. Stian Gregersen er født i -95, Kristian Strande i -97 og Martin Over Roseth i -98. Leo er født i -99. Detter er alle fire en fin gjeng som banker på, sier Thomas Mork samtidig som han legger til at man aldri kan si aldri i fotball.

Men for unge Leo Skiri Østigård mener han det er viktig å vise tålmodighet i denne prosessen og ikke bli for utålmodig etter fine prestasjoner på G-17-landslaget.

– Leo skal være ivrig, stå på og gjerne ville det sterkt, men må samtidig ikke ha for stort hastverk med dette, sier Mork og understreker at dialogen fram til A-laget og Ole Gunnar Solskjær er den beste og at det føres samtaler, om alle spillerne som aspirerer, daglig på kontoret.

– Men du tror han blir en A-spiller?

– Dette er et maraton og ikke sprint. Leo har viktige egenskaper som vi har stor tro på. Han har spesielle lederegenskaper til å være så ung og han har en sterk vinnervilje. Ja, vi tror han kommer dit en gang og håper at han er tålmodig nok, sier Thomas Mork.