Johannessen tok tilbake tittelen som verdens hurtigst flygende menneske da han slo Yuri Cordeiro fra Brasil i finalen. Vossingen har vunnet WBR to ganger tidligere. Vinnertida ble 18.318 sekund. Rekorden på 18.07 sekund ble dermed stående.

Frode Johannessen var eneste nordmann i semifinale og finale. Tom Erik Heimen og Thomas Berg Hestad ble begge utslått torsdag.

Kvinneklassen ble vunnet av Melissa Pemberton fra USA på tida 18.658. Hun slo Larisa Sverdlenko med 0,265 sekund, som tok sølv. Norske Kjersti Eide tok bronse med tida 20.072.

- Veldig fornøyd

- Vi er veldig fornøyd med konkurransedagene her i Innfjorden. Det ble en spennende finale både i herre - og kvinneklassen, sier arrangementsansvarlig Ivar Brennhovd. Han legger til at været gjorde World Base Race til et fantastisk arrangement.

25 000 seere

- I tillegg fungerte alt det tekniske. Dette året har vi tatt i bruk avansert teknologi når det gjelder tidtaking fra EQ-timing. Vi har også hatt storskjerm slik at publikum kunne følge hoppene fra exitpunktet til bunn, fortsetter Brennhovd.

Konkurransen ble også streamet live på nettet.

- Vi drømte om 10 000 seere. Ut fra tallene vi har fått nå har 25 000 fulgt konkurransen fra alle verdenshjørner på nettet, sier han.

Ingen uhell

Det skjedde ingen uhell under årets World Base Race.

- Det var en hopper utenfor konkurransen som landet i skogen, men vi fikk han opp, så det gikk helt fint, avslutter Brennhovd, som har all grunn til å være fornøyd.

I WBR utøves konkurransen mellom basehoppere med vingedrakt. Det er ikke tida som teller for å komme til topps; det er konkurranse mann mot mann; kvinne mot kvinne. Fra exitpunktet på Gridsetskolten er det om å gjøre å komme seg først til en imaginær linje i luftrommet over den gamle ferjekaia på Gridset.