Ikke uventet var det 23 år gamle Johan Bugge som slo løyperekorden for herrer. Bugge som stiller for Eidsvåg Idrettslag, løp den fem kilometer lange løypa på 15. 12. Han slo dermed rekorden med ti sekund.

Det var moldenseren André Hammerø Løseth som stod som rekordholder før lørdagens løp. Løseth, som løp for Trollveggen Triathlon, tok andreplassen på tida 17.00. Tredjeplassen gikk til lillebror Anders Bugge (18). Videre på lista kommer Terje Gautvik, Runar Ødegård, Bård Indredavik. Markus Hop løp inn til en sjuendeplass i herreklassen. Lars Kavli tok plassen etter.

Resultatlista leser du her.

Rekord var målet.

- Å slå rekorden var målet mitt for løpet. Jeg starta litt hardt, det kjentes sånn ut i alle fall, men greide å holde det jevnt inn mot mål. Det er jeg fornøyd med sier Johan Bugge.

Han anslår at han har deltatt på Åndalsnesløpet om lag ti ganger.

- Fortjener flere deltakere

- Det er et bra arrangement som fortjener flere løpere, sier han.

Bugge kunne ønske konkurransen var større, men sier løpsmiljøet i fylket er lite.

- Jeg trener sammen broren min, men også mye alene. Miljøet skulle så absolutt vært større, sier løpsvinneren.

Han jobber til daglig som elektriker, men trener hardt etter arbeidstid.

- Jeg satser på å løpe fort, ja.

Brynhild beste dame

I dameklassen var det Brynhild Synstnes som løp best. På tida 18.57 var hun 21 sekunder foran Nina Aandal som ble nummer to. Anne Kristi Bredeli ble nummer tre.