Elnesvågen var i realiteten sjanseløs i kampen på Øran stadion mandag ettermiddag.

Og det var ikke spesielt på grunn av storspill fra heimelagets side. Spesielt i andre omgang virket ÅIF-spillerne både puslete og tafatte. Pasninger på 10 meter eller mer nådde i alt for liten grad målet.

Satte standard

Etter en litt famlende åpning av kampen, satte imidlertid ÅIF standarden for oppgjøret. Motvinden til tross; ÅIF eide kampen de første 45 minuttene.

Men også i heimelagets beste periode av oppgjøret, sleit de med pasningssikkerheten. Men ÅIF hadde sine sjanser. Blant annet to susere av noen langskudd der ett av dem strøk utsida av vinkelen. De hadde også skudd mellom stengene som Elnesvågens keeper fikk slått til corner. Spesielt aktiv på skuddfronten var Torkil Høgset. ÅIFs forsvar med med Erlend Venge og Simen Tafjord Unhjem som midtstoppere, hadde full kontroll på Elnesvågens sprede forsøk. Høyreback Joe Berild var i tillegg til sikker defensivt, veldig bra offensivt. Til stadighet skapte han uro i Elnesvågens forsvar.

God fra back

Og det var i grunnen ÅIFs høyreback som skapte det som var av flankespill. ÅIFs angrep hadde en tendens til å klumpe seg mot midten. I alt for liten grad søkte flankespillerne linja og bredden.

Et annet ankepunkt vi fikk med oss fra første omgang var ÅIF-spillernes oppstilling på egne hjørnespark. I alt for stor grad søkte ÅIF-spillerne midten av feltet. Det var bare unntaksvis noen til å ta seg av baller som gikk over feltet. Men kampen mot Elnesvågen gir bud om et bra ÅIF-år. Til årets seriedebut manglet flere av dem klubben antar skal være kjernen i laget. I første omgang var ÅIFs spillere ekstremt flinke til å presse høyt. Og det var da muligens også grunnen til at de virket mer tafatt i andre del av oppgjøret. Men Martin Melbøs hodeflikk på et frispark eter 60 spilte minutter, sørget for tre heimepoeng.

Sikker seier

Etter ÅIFs scoring hadde rett nok Elnesvågen noen forsøk på å innhente ÅIFs ledelse. Men ÅIF var i realiteten aldri truet.

Hva bør vi så kunne forvente av årets ÅIF-utgave? Først og fremst bedre pasningssikkerhet. Vi må også håpe på en bedre struktur i laget. Hver spillers oppgave; det være seg defensivt som offensivt, må i større grad speiles i spillet. Som sagt; det bor veldig mye bra i hver enkeltspiller. Og når samhandlingen sitter, vil laget helt sikkert hauste mange poeng i årets serie. Øystein Talberg