Norges Friidrettsforbund sender tilsammen 12 utøvere til EM terrengløp i Beograd søndag 8. desember. Men kun to individuelle løpere i seniorklassene; Karoline og Sindre Buraas. Begge løper for Sportsklubben Vidar.

- Skadefri

- Jeg har vært skadefri i høst, bank i bordet. Tre ukers høydeopphold i USA og gode treningsøkter her hjemme gjør at jeg er så godt forberedt som mulig foran mesterskapet. Jeg reiser til Beograd med ambisjoner. Jeg vil anta at vi er seks-sju stykker som er blant favorittene. Jeg vet det er ei irsk kvinne som har vunnet de to siste årene og som er sterk, blant annet. Kanskje jeg får henge meg på henne og slå til mot slutten, sier Karoline som vi treffer på telefon mens hun er på Toppidrettssenteret i Oslo.

Karoline sier at farten i seniorklasser for kvinner blir høg fra start av; her blir det intet lusetempo med spurtoppgjør mot slutten. Utøverne skal løpe åtte kilometer; en runde på to kilometer som skal tilbakelegges fire ganger.

Løpet for kvinner går omtrent midt på dagen på søndag.

- Jeg har vært skadet de siste årene EM i terrengløp har vært arrangert så jeg er skikkelig sugen på å gjøre det bra i år. Jeg har gull fra U-20 EM for noen år tilbake og nå jeg å kunne være med i kampen om en av de tre medaljene i kvinner senior, sier Karoline til Åndalsnes Avis.

- Jeg vet nivået er høyt. Jeg kjenner nivået for de beste jeg har møtt i OL og VM på 5000 og 10.000 meter stiller også her sammen med gode maratonløpere. Men jeg gleder meg og løper alltid for å vinne. Så får vi se hva det holder til, sier hun og legger til at først på lørdag går turen til Beograd.