Romsdalseggenløpet, som skulle ha gått av stablen lørdag, måtte avlyses grunnet dårlig vær. I stedet sørget arrangøren for at det ble et annet konkurranseløp, nemlig Aksla Opp.

Starten gikk klokka halv 12 lørdag formiddag, og det var Morten Eilifsen fra Rindal, som vant Romsdalseggenløpet i fjor, som først kunne krysse mållinja. Han løp inn på tiden 27.33.5. Det må kunne kalles en knusende seier, for før målgang tok han seg tiden til å stoppe opp å knyte skoene. Likevel sørget han for å krysse mållinja før nummer to.

Nummer to ble Ola Hovdenak fra Skåla, med tiden 27.35.5, og nummer tre ble Sigve Høydahl fra Bærum med tiden 28.20.7. To lokale menn kapret fjerde- og femteplassen, nemlig Iver Synstnes Hole og Martin Flåten.

- Det var fint å løpe i dag, og det var moro å kunne krysse mållinja først, men det er klart det hadde vært enda morsommere å løpe Romsdalseggen, slik som planen var. Desverre var ikke det mulig i dag. Sikkerheten må gå først, sier vinneren etter premieutdelingen.

Han har vært med alle tre årene Romsdalseggenløpet har blitt arrangert. Om skolisseknytingen før målgang sier han følgende:

- Nei, jeg hadde jo tida til det, og tenkte at hvis jeg snubler nå, så ryker kanskje seieren, ler Eilifsen.

Neste år satser han på å være tilbake.

- Jeg vil selvsagt stille neste år også. Romsdalseggenløpet må man være med på. Forhåpentligvis blir været bedre, og vi kan løpe eggen igjen, sier han.

Veien best av damene

Rundt 75 deltok i konkurranseklassa, og runt 100 deltok i turklassa.

Gunhild Veien fra Skaun kom i mål først av damene. Hun kom i mål på 31.42.5

Henholdsvis ett og to minutter etter kom de to neste damene i mål. Det var Brynhild Synstnes som ble nummer to og Marita Merlid som ble nummer tre.

- Riktig avgjørelse

Festivalsjef for Fjellfestivalen Solrun Sylte forteller at det var rett avgjørelse å ikke sende løperne over eggen lørdag.

Tåka lå tykk, og det kom mye nedbør utpå dagen, som løperne opp til Aksla heldigvis gikk klar av.

- Vi har fått bare støtte og gode tilbakemeldinger om at dette var det rette, og vi føler oss også veldig trygge på det selv. Sikkerheten er det viktigste for oss, og i dag kunne vi arrangere uten skader, noe vi selvsagt er glade for. Over eggen hadde løperne opplevd tøffere vær og det hadde vært vanskelig å hente ned og hjelpe eventuelle skadde, sier hun.

De er fornøyde med arrangementet.

- Når det ble som det ble er vi storfornøyde. Vi vil jo aller helst arrangere Romsdalseggenløpet, men vi takker alle de sporty deltagerne som har stilt opp og vi ser fram til å forhåpentligvis arrangere løpet over eggen neste år, sier hun.

Starten gikk i sentrum. Foto: Stine Vandevjen Olsen