For fjerde gang gikk fjelløpet "Klauva Opp" av stabelen lørdag. Løpet, som arrangeres av Måndalen Idrettslag og Måndalen Jeger og Fiskerforening, hadde i år 26 konkurransedeltagere, og over 50 trimdeltagere.

Raskest til topps var Martin Flåten fra Åndalsnes. Han løp på tida 38.34, noe som er nest raskest i løpets historie, kun slått av Jonas Austmo Kolstad i 2013.

- Det var varmt og tungt, men også veldig artig. Jeg klarte å få ei luke oppover bakkene, og det holdt inn, selv om det var mange sterke løpere som kom bak. Det gikk egentlig over all forventning, jeg hadde ikke regnet med at det skulle gå så bra, sier Flåten til Åndalsnes Avis.

Han hadde aldri deltatt på "Klauva Opp" tidligere, men han har blant annet løpt "Romsdalseggenløpet" og "Nesaksla Rett Opp". Nå vurderer han Romsdalseggenløpet om to uker.

- Jeg bor i Trondheim nå, så vi får se om det passer. Men jeg vurderer det, sier han.

Nest beste tid totalt fikk Are Uran fra Havørn, og tredje beste tid fikk stjerneskuddet Iver Synstnes Hole (12). De løp på henholdsvis 39.30 og 40.36. Iver Systnes Hole vant "Klauva Opp" i 2014.

Tett kamp mellom damene

Blant damene ble det kamp til siste slutt om beste tid. Til slutt var det Anne Kirsti Hovde Bredeli fra Isfjorden som kunne krysse målstreken først, på tiden 51.07. Som nummer to kom Jenny Gåsø Schefte inn på tiden 51.53, og Mein Kleiva fikk tredje beste tid med 51.54.

- Jeg har ikke sprunget opp her i konkurranse før, men det var et fint løp. Det er jevnt bratt hele vegen, så det var ganske tungt - jeg er glad for det ikke var sol hele tiden, ler Hovde Bredeli.

Starten på "Klauva Opp" 2015. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Iver Systnes Hole (fra venstre), Ludvik Vold Hovde, Isak Stianson Pedersen, Jonas Voldseth og Fredrik Iversen deltok alle i klassen Gutter 12-19 år. Iver Synstnes Hole fikk best tid i klassen, og tredje beste tid i konkurransen. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Nora Vold Hovde (til venstre) og Jenny Gåsø Schefte leverte begge sterke resultater i klassen jenter 12-19 år. Foto: Stine Vandevjen Olsen