Åndalsnes Idrettsforening har til sammen fire lag på Norway Cup. De to jentelagene er samarbeidslag med Isfjorden Idrettslag, og ÅIF alene reiser med to G16-lag.

- Det virker som både spillere, trenere og foreldrene er fornøyde med det valget. Det er litt enklere å få med mange til Oslo enn Hjørring og Dana Cup. Logistikken blir mer utfordrende i det øyeblikket vi må ut av landet, sier Dag Næss som er trener for 1999 og 2000-årgangen på guttesiden.

Han og resten av støtteapparatet har reist til Oslo med 22 spillere. De er fordelt på to sjuerlag. De som er mest ivrige og har kommet lengst i utviklingen utgjør førstelaget.

Tøff start

Det antatt beste ÅIF-laget gikk på en stygg smell i åpningskampen. Torvastad ble et par nummer for store for guttene, og ga seg ikke før de hadde plassert hele sju baller bak keeper Oscar Flatlandsmo. Han kan på ingen måte lastes for det stygge nederlaget.

Rogalendingene kjempet de gul og blåkledte ut av stilen på det våte og tunge nederlaget. Nedbøren som kom den første turneringsdagen førte til at det ble vanskelige spilleforhold på flere baner.

Det ble et nytt tap for førstelaget mandag. Da tapte de 3-5 mot Nordreisa IL. Den siste innledende kampen for laget spilles tirsdag mot Ulvik.

Uavgjort og seier

Det gikk litt bedre for gutta på det andre G16-laget. Mot Hausvik i den første kampen spilte de uavgjort 2-2.

I den andre kampen vant de 2-1 over Vågå.

Siste kamp for dette laget spilles tirsdag mot Hødd.

Håper på A-sluttspill

-Hvilke ambisjoner har dere for de to G 16-lagene under årets turnering, Næss?

- Vi har først og fremst reist hit for å ha det kjekt og ikke minst hente inspirasjon. Målet er naturligvis å komme lengst mulig. For oss som spiller mest på kunstgress tar det litt tid å omstille seg til naturgress. Men det er flere som må takle det sceneskiftet, sa Næss som er innforstått med at det vil bli vanskelig å kopiere fjorårets bronsemedalje.

Det skal mye til for å klare det.

Brage Skiri som både er lagkaptein på et av lagene og en lovende skytter, er innforstått med at det er mye som skal klaffe for at fortsatt henger med torsdag kveld og på fredag. Men han og lagkameratene har et berettiget håp om at de skal få sjansen til å delta i det gjeveste sluttspillet.

I motsatt fall er målet å komme lengst mulig i B-sluttspillet hvor toerlaget mest sannsynlig vil havne.

Humøret var for øvrig på topp selv om det gikk trått sportslig den første turneringsdagen. Det er nemlig fullt mulig å ha det kjekt i Oslo selv om ballen ikke triller deres vei i alle kampene.