Måndalen IL, som også har spillere fra Innfjorden og Vågstranda, hadde som delmål å komme til A-sluttspillet. Det klarte de, med sier i sine to første kamper søndag og mandag. Søndag slo de Tertnes imponerende 8-1, og mandag slo de Hornindal 4–2.

– Gutta er kjempefornøyde nå. Det var vill jubel når dommeren blåste av i dag, forteller trener Per Atle Lie til Åndalsnes Avis mandag ettermiddag.

Håper på puljeseier

Å gå videre til A-sluttspillet var målet helt fra starten.

– Det neste målet nå er å vinne pulja. Det er mulig det holder med uavgjort tirsdag for å klare det, men vi håper sjølsagt på å vinne den siste kampen også. Vår puljevinner får walkover i 32-delsfinalen. Det innebærer at vi går rett til 16-delsfinale dersom vi vinner vår gruppe. Muligheten for å komme langt vil være størst dersom vi trekker det lengste strået i puljen, forklarer han. Tirsdag er det klart for siste innledningskamp, og laget møter da Lørenskog.

– Det er et godt lag. Det skal være mulig å slå dem, men det blir nok ikke lett, sier treneren.

Sterkt lag

Lie er full av lovord om laget han trener.

– Samholdet og jevnheten er lagets styrke. Laget er ikke avhengig av enkeltspillere sjøl om det er noen som har kommet lenger i utviklinga, forklarer treneren.

– Toppnivået vårt er veldig bra, med tanke på at vi rekrutterer spillere fra små bygder og et forholdsvis lite distrikt. Måndalen har ikke like mange å velge i som de større klubbene, fortsetter Lie.

Han mener det er både fordeler og ulemper med det.

– Fordelen er det er lettere å få spilletid. Samtlige som har vært med på treningene og kampene gjennom vinteren og våren er med til Oslo.

Nye utfordringer

Det er på forhånd vanskelig å si hvor det bærer i en turnering som Norway Cup.

– Vi har liten kjennskap til de andre lagene vi møter på forhånd. Det er noe av sjarmen med Norway Cup-deltakelsen. Her får du mulighet til å møte klubber fra andre landsdeler og nasjoner. Målet vårt er selvfølgelig å komme så langt som mulig. I fjor kom vi til 8-delsfinale, og det hadde vært artig å komme enda lenger i år!