Modle FK meldte følgende i ei pressemelding om ettermiddagen onsdag 1. juli:

Moldes keeper Ørjan Håskjold Nyland  (24) signerte tirsdag en fireårig avtale med den tyske Bundeligaklubben FC Ingolstadt 04. Ørjan har dermed spilt sin siste kamp for Molde.

- Dette er jo guttedrømmen. Å få spille i en av de største ligaene i verden, er et mål for mange unge fotballspillere, sier Ørjan- som var iferd med å starte sin første trening med det tyske laget. - Tysk Bundesliga er kjent for å utvikle  keepere  - og noen av de absolutt beste keeperne i verden spiller i denne ligaen, sier Ørjan.

- Interessen  fra Ingolstadt ble kjent for meg tidligere i år , men ble konkret først den siste uken, og etter det har det gått fort! Jeg var også på besøk hos den tyske klubben en stund tilbake, og møtte da både trenere, ledere og spillere. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av den tyske klubben. Laget rykket opp sist sesong til Bundesliga. Ingolstadt er ikke en stor klubb, men stedet er veldig koselig. Både min samboer Tine og jeg ser nå frem til å etablere oss her sammen med vår sønn Oliver.

- Jeg har hatt en veldig fin tid i Molde- som har gitt meg den sportslige utviklingen jeg  håpet på da jeg gikk fra Hødd i 2013. Tre mesterskapsgull med Molde og landslagsplass for Norge, har selvsagt vært viktig som ballast i en prosess som den jeg har vært gjennom de siste ukene.

- Jeg er kjempeglad - og føler at jeg nå er meget klar for nye utfordringer, Jeg er veldig takknemlig overfor Molde Fotballklubb, utmerkede trenere, utrolig kjekke lagkamerater og meget positive supportere. Det har vært en fantastisk tid, sier Ørjan  - og bekrefter samtidig at han fikk 5 i tysk! Nå er ambisjonene å kjempe om keeperplassen med forrige sesongs førstekeeper.

Ifølge administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen har det vært stor interesse rundt Ørjan det siste året.-  Flere klubber har vært i bildet- men tyskerne var de som til slutt trakk det lengste strået.

Moldes trener Tor Ole Skullerud skulle gjerne hatt med Ørjan videre, men er samtidig veldig glad på Ørjans vegne.

- Dette er fantastisk mulighet for Ørjan. Å spille i Bundesliga er et kvalitetsstempel- og jeg håper Ørjan vil bli en suksess også der. Han har masse talent, er treningsvillig, og har fortsatt utviklingspotensiale. Han er en ledertype som alle lag vil sette pris på. Også for det norske landslaget er det positivt at vi har en keeper som spiller i en av verdens meste krevende ligaer, sier Skullerud.