- Jeg håper å få tillit fra start, sa Emil Dahle til Åndalsnes Avis rundt lunsjtider fredag - noen timer før hovedtrener Mons Ivar Mjelde røper for offentligheten hvem som starter oppgjøret i Tippeligaen mellom Start og Vålerenga i Kristiansand fredag kveld.

En kamp som vises direkte på TV2 Zebra. Det kan også legges til at i neste serierunde spiller Emil& Co borte mot Rosenborg, også den kampen vises på TV2 Zebra.

- Ringte Odd Berg

- Jeg er glad for å få muligheten i IK Start. Jeg håpte på en ny start i Stabæk etter en sesongen i 2014 uten så mange kamper for førstelaget. Men i løpet av vinteren og tidlig vår viste det seg at jeg ikke fikk så mye tillit som jeg håpte og trodde på. Derfor ringte jeg tild Odd Berg som i mellomtida hadde blitt klar som trener i IK Start. Jeg hadde ham som trener i Molde FK, røper Emil Dahle overfor Åndalsnes Avis.

- Odd ville se meg i kamp ettersom det var lenge siden han slå meg i aksjon. Og det ble ordnet slik at jeg fikk spille i treningskampen borte mot Viking. I det oppgjøret funka det mest for meg og dermed ble det utlån til Start halve 2015-sesongen. Jeg har kontrakt med Stabæk ut 2016. Hva som skjer etter at utlånsperioden i Start er over vet jeg ikke ennå,. Det er for tidlig, sier Emil på telefon fra Kristiansand.

- Du er fotballspiller på heltid. Tjener du godt?- Jeg vil ikke si hva kontrakten innebærer. Men det er helt klart andre tider også i Tippeligaen enn det var for noen år siden. Men jeg ero fornøyd. Jeg lever av å gjøre det jeg like best, å spille fotball, sier Emil til lokalavisa.

- Og nå er det mer enn klar for å senke Vålerenga?- Det er ikke så viktig for meg hvem vi møter. Vi har ambisjoner om å sende alle hjem fra Sør Arena med tap, også Vålerenga. Det er klart at vi er gira på å slå hovedstadslaget og sende Kjetil Rekdals lag hjem uten poeng, sier Emil og legger til at han har hatt litt kontakt med VIF-leder Stig-Ove Sandnes (fra Veblungsnes).

Mer om IK Start og Emil kan du lese på ikstart.no