- Ja. Jeg har bevisst holdt meg unna den diskusjonen, sier landslagssjef for det norske herrelandslaget i fotball, Per-Mathias Høgmo.

Åndalsnes Avis traff Siem og Høgmo under en lunsj med lokale fotballedere i Rauma lørdag. De to var på besøk i anledning at Siem skulle motta Rauma kommunes kulturpris for 2014, lørdag kveld.

I diskusjon om hvordan fotballen organiserer seg på en mest mulig hensiktsmessig trakk Høgmo linjer fra lokal organisering og helt til organiseringa på toppen. For eksempel tror Høgmo at Rauma Fotballklubb ikke er løsninga lokalt.

Sats heller på å være dynamiske og å samarbeide, slik dere gjør nå, og sikre gode treningsmiljø for de aldersgruppene 8 til 14. Så kan heller talentene "rykke opp" til MFK. Men jeg ser poenget med å ha noe å strekke seg mot lokalt også, sa landslagssjefen.

- Suksess med 10 lag i Kroatia

På direkte spørsmål om det bør være 12, 14 eller 16 lag i tippeligaen svarer Høgmo kontant:

- 10.

Men han legger på både et smil og en latter, hvorpå Siem presiserer at Høgmo tuller.

Og Høgmo bekrefter dette, men avslører at det nok ligger litt alvor bak også:

- Min kollega i Kroatia, som har 4,5 millioner innbyggere, beskriver det som en ubetinget suksess, da de gikk fra 16 til 10 lag i øverste divisjon, og så 10 lag i nest øverste divisjon. Det kan du få lov å sitere meg på, sier Høgmo.

Siem supplerer med at det er mange aspekter ved dette. Kun 10 lag i toppen i Norge ville ført til at flere regioner blir uten topplag. Dette kan naturligvis være skadelig for interessen og oppslutninga, enkelte steder.

På den andre siden vil det bli gjevere å nå øverste divisjon, og det vil ikke minst føre med seg større prestisje (og kanskje økonomi) å spille i nest øverste divisjon også.

- Skadelig for norsk fotball

- Min kjepphest er at 80 prosent av oss spiller på utenlandske bettingselskaper. Fordi de gir en litt større prosent utbetaling enn Norsk Tipping. Men dette er virkelig skadelig for oppslutnigna, økonomien og interessen for Norsk Fotball.

- Det samme gjelder når riksdekkende TV-kanaler i Norge kjøper rettighetene til engelsk liga. Da skal folk ha engelske fortballtrøyer, tippe på engelske kamper, og de reiser til England for å se fotball.

- Dette er veldig avgjørende for hvor bra eller ikke det går med norsk fotball i det hele tatt, mener Siem.

Les mer om fotballmøtet på Rosvang Gård i tirsdagens papirutgave.